HV71 fortsätter historiska segersviten – är nu topp 5 genom tiderna


24 november 2021
HV fick kämpa rejält för seger hemma mot Vita Hästen men lyckades till slut. Det innebar att HV71 har elva raka segrar och med det är de femte bäst genom tiderna i HockeyAllsvenskan. 

HV71 har gått otroligt starkt i HockeyAllsvenskan hittills och hade inför dagens match vunnit 16 av 17 matcher den här säsongen. Mot Vita Hästen hade de en tuff uppgift men lyckades avgå med segern. 

Den segern innebar att HV71 har vunnit elva raka matcher och det tar dem in på topp-5 av längsta segersviter någonsin i HockeyAllsvenskan. Det är tio lag som vunnit elva matcher i rad i historien och nu är HV71 ett av dem. 

Det var ett Vita Hästen som pressade HV ordentligt och de gick in i tredje perioden med ledning 3–2 men tidigt i den tredje perioden kunde HV kvittera genom Tommi Huhtala. 

Sedan kunde HV både återta ledningen och utöka den inom 22 sekunder efter att Marcus Davidsson och Tyler Vesel gjort varsitt mål. Vita Hästen tog ut målvakten och fick in en reducering men HV utökade till en tvåmålsledning igen genom Måns Lindbäck som stängde matchen med ett mål i tom bur. 

Elva raka segrar för HV71 som ser ostoppbara ut för tillfället. 

HV71–Vita Hästen 6–4 (2–2, 0–1, 4–1)

Mål, HV71: Zion Nybeck, Simon Önerud, Tommi Huhtala, Marcus Davidsson, Tyler Vesel, Måns Lindbäck

Mål, Vita Hästen: Filip Cruseman, Fabian Ilestedt 2, Victor Björkung
Skott:
38–18 (14–9, 11–5, 13–4) 


Övriga resultat HockeyAllsvenskan:

Mora–Västerås 3–2 efter straffar

Karlskoga–Kristianstad 2–4 

AIK–Björklöven 2–5

Västervik–Troja-Ljungby 4–2

Tingsryd–Almtuna 5–4