HockeyNews
PLUS

Lyckas Skellefteå locka hem backstjärnan efter elva år? "Har kontakt"

(21205) David Rundblad/Sotji
(c) photo.khl.ru Maxim Shmakov

Publicerad: 14 november 2021

FacebookXWhatsApp

David Rundblad har inte spelat i Skellefteå AIK på över tio år.

Nu har den 31-årige Stanley Cup-mästaren ett utgående kontrakt i KHL-klubben Sotji.

– Vi har kontakt och vi följer alla våra utflugna Skellefteåkillar, säger general managern Erik Forssell till HockeyNews.se.


Inte sedan i den sista SM-finalen mot Färjestad våren 2011 har David Rundblad spelat för Skellefteå.


2010/2011 var den då 20-årige Rundblad dominant i SHL och han öste in 50 poäng (11 mål, 39 assist) på 55 matcher och vann backarnas poängliga.


Sedan dess har David Rundblad spelat i utländska klubbar. Mellan 2011 och 2016 spelade den enormt spelbegåvade högerskytten i Ottawa, Phoenix och Chicago och han vann Stanley Cup med Blackhawks 2015.


Därefter spelade han en säsong i Zürich innan han fortsatte till KHL där han är kvar ännu. Rundblad är inne på sin tredje säsong i Sotji och till våren går hans kontrakt ut.


Skellefteås general manager Erik Forssell har fortsatt följa David Rundblad i KHL och har en löpande kontakt med honom.


– Alla Skellefteåkillar blir det att man har lite extra koll på. Han är här i vårt stora gäng som tränar här på somrarna, säger Forssell som av förklarliga skäl även har en god kontakt med en spelare som Oscar Lindberg i KHL.


Victor Hedman och Tampa Bay fick se sig besegrade av Chicago och David Rundblad i Stanley Cup 2015. Foto: Bildbyrån.


Och till nästa säsong ska Pär Lindholm återvända från Ak Bars Kazan. Men frågan är när David Rundblad börjar få hemlängtan efter snart elva säsonger i Nordamerika, Schweiz och Ryssland.


– Det vet jag inte riktigt. Det är väl både och kanske. Han kanske både längtar hem, men har det nog rätt bra där de är också, säger Forssell hemlighetsfullt.


LÄS MERUtgående kontrakt för Joakim Lindström: "Får se hur vi tar det framåt"


Under tiden pågår en del diskussioner med Skellefteåspelare i dagens lag och att förlänga kontrakt med de som har utgående avtal.


– Det är klart att man kollar över hela tiden. Vi har haft lite diskussioner med lite spelare, säger Erik Forssell utan att avslöja vilka han har siktat in sig på.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)