Timråtränaren: "Varit lite problem för oss att vara konsekventa"

Publicerad: 30 oktober 2021

TIMRÅ. Säsongens kanske bästa insats räckte bara till en poäng för Timrå.
Nu hoppas man att insatsen ändå ska rikta in dem på rätt väg.
– Om vi kan fortsätta spela den här typen av hockey så är jag säker på att vi kommer ta fler poäng framöver, säger tränaren Fredrik Andersson.

I omkring 52 minuter gjorde Timrå sin kanske bästa insats för säsongen när man tog emot Örebro på hemmaplan.

Tyvärr för nykomlingens del så förstörde de resterande åtta minuterna under ordinarie tid planerna på en trepoängare och bruten förlustsvit.

För efter att man skapat läge på läge för att ha en större ledning än 2–1 inför tredje perioden så fick man se Örebro både kvittera och ta ledningen inom loppet av två minuter i tredje perioden. Mål som alltså kom under den enda längre perioden av bra spel gästerna hade.

– Det har varit lite problem för oss att vara konsekventa över 60 minuter, vi hade kanske 7-8 minuter i tredje där vi inte gör det och då blir vi straffade väldigt hårt. Kan vi göra det över 60 minuter så hade vi kanske vunnit, säger tränaren Fredrik Andersson.

Till stor del var det Timrå mot Jhonas Enroth i Örebrokassen under matchens gång, där den tidigare NHL-målvakten tvingades till det ena svettiga ingripandet efter det andra.

Bland annat hade Timrå två frilägen, ett par puckar i målramen två mer eller mindre öppna mål för Jens Lööke och ytterligare en handfull riktigt vassa lägen.

– I ett sådant läge som vi är så är det kanske lite spänt och därför tar vi inte tillvara på de lägen vi har, men spelmässigt tycker jag att vi får ut maximalt av laget. Det är alltid surt att förlora, men vi måste också ta med oss det som vi gör bra där ute på banan, säger Timråtränaren.

Jani Lajunen reducerar för Örebro. Foto: Bildbyrån

Men då man inte tog tillvara på spelövertaget så blev man istället hårt straffade i egen zon, där Örebro gjorde alla sina fyra mål i matchen från området precis kring Sami Rajaniemis målgård.

– Precis. Och det är väl det man kan ta med sig, vi förlorar några dueller framför målen, framförallt efter två tekningar där det blir skott och returer där vi inte är tillräckligt starka. Och vi vet ju det, dagens hockey avgörs mycket framför målen och de vann ju duellerna idag och vinner därför matchen i slutändan och det måste vi förbättra, säger Andersson.

Örebromatchen var ändå ett steg i rätt riktning på det stora hela för jumbon.

– Om vi kan fortsätta spela den här typen av hockey så är jag säker på att vi kommer ta fler poäng framöver, säger Andersson.

Och nästa chans till poäng kommer under lördagseftermiddagen då man vill ta revansch på Leksand för förnedringen på hemmaplan tidigare i oktober när man föll med 3–8,