Malmö vände och vann hemma mot Frölunda – Söderberg stor matchhjälte

(20979) Söderberg Malmö

Publicerad: 23 oktober 2021

Frölunda hade ledningen två gånger om borta mot Malmö men tappade den båda gångerna och förlorade sedan i förlängning.

– Det är fruktansvärt irriterande för vi ger bort det här. Det är inte Malmö som tar segern här, det är vi som ger bort den. Jag hoppas det svider ordentligt för killarna där inne för det här var två poäng som vi verkligen gav bort, säger Roger Rönnberg efter matchen till CMore.

Det var en första period som Malmö hade ett stadigt grepp om och de fick dessutom in en puck men det dömdes bort. Frölunda stack upp ibland och fick till några chanser.

I den andra perioden drog Malmö på sig en utvisning och när Frölunda får ett powerplay blir det mål 41% av gångerna.

Den här gången var det Jens Olsson som krutade in en passning från Ryan Lasch.

Frölunda var de som tryckte på mest under den andra perioden men de fick inte in något mer mål.

I den tredje lyckades de utöka ledningen genom Patrik Carlsson, på pass från Ryan Lasch.

Tätt där på skulle Malmö få sin biljett tillbaka i matchen när Carl Söderberg reducerade och strax där på fick Malmö dessutom in en kvittering genom Ponthus Westerholm.

Frölunda skulle inte låta Malmö ha ledningen särskilt länge för Anders Grönlund pangade in 3–2 till Frölunda efter att ha serverats av Ryan Lasch, vem annars.

Lasch har antingen gjort mål eller spelat fram till Frölundas sex senaste mål. Ett mål och två assist i segern mot Växjö. Tre assist i dag mot Malmö. Snacka om att vara tungan på vågen.

Det målet räckte inte för seger i dag för när Malmö hade tagit ut målvakten med 49 sekunder kvar skickade Adam Ollas Mattsson in ett riktigt löst skott som styrdes in av Lance Bouma.

Det målet tog matchen till förlängning, något som båda lagen spelade även i torsdags och tredje raka matchen som gått till förlängning för Malmö.

Det är också sjunde raka matchen för Malmö där det skiljer endast ett mål i slutresultatet

Förlängningen var fram och tillbaka men när Johan Sundström slarvade på offensiv blå för Frölunda kunde Carl Söderberg ta sig fri och avgöra matchen för Malmö.

Malmö–Frölunda 4–3 (0–0, 0–1, 3–2, 1–0)

Mål, Malmö: Carl Söderberg 2, Ponthus Westerholm, Lance Bouma

Mål, Frölunda: Jens Olsson, Patrik Carlsson, Anders Grönlund

Skott: 32–23(9–2, 6–13, 14–7, 3–1)