Landslagsforwarden utköpt i KHL – SHL-jumbons sportchef: "Vet vad som händer"


21 oktober 2021
Anton Wedin får lämna Sibir Novosibirsk och i Timrå letar SHL-jumbon Timrå mer spets till laget.
Frågan är om det blir en återkomst.
– Det är klart att det skulle vara ett jäkla bra namn, säger Kent Norberg till HockeyNews.se.


Anton Wedin var en viktig kugge när Timrå tog steget upp i SHL våren 2018 och under säsongen i SHL var han kanske lagets bästa spelare när han var i speldugligt skick.

Efter en säsong i Nordamerika och nu senast i HV71 flyttade Wedin till Sibir och KHL.

En sejour som blev 14 matcher lång innan klubben meddelade att man kommit överens om att bryta kontraktet med den landslagsmeriterade forwarden.

Och frågan är om det blir en comeback i Timrå, eller en fortsättning utomlands.

– Det är klart att jag är informerad och jag har pratat med "Wedda" ett antal gånger så jag vet exakt vad som händer också, men det är klart att det skulle vara ett jäkla bra namn. Men det är klart att jag jobbar som fan för att få hem honom, säger Norberg till HockeyNews.se som också säger sig haft en plan för att lösa de skattemässiga delarna som en flytt tillbaka till Sverige skulle innebära.

LÄS MER: Den svenske stjärnforwarden lämnar KHL-klubben efter 14 matcher

Wedin passar dessutom in i den typ av spelare Norberg vill förstärka med – spelare med bra fart.

Det är nämligen där man känner att man halkat efter motståndarna.

– Jag är lite överraskad, men det är ju mitt jobb att ta reda på det. När man tittar på tv är det svårt att säga, det var ju stängt förra året så man såg inte matcherna. Jag är lite överraskad över hur fort det går. Vi var det klart tempostarkaste laget i allsvenskan, men det här är inte bara ett snäpp upp utan två. Så jag är lite överraskad, det måste jag säga, säger "Nubben".

Anton Wedin i Timråtröjan senast det begav sig. Foto: Bildbyrån

Oavsett om det blir Wedin eller inte så kan saker komma att ske i Timråtruppen, som just nu är sist i SHL.

Inför säsongen gick man ut med målsättningen att man ska spela play in, och att då vara sist i tabellen är såklart inte i linje med vad man önskat.

– Det är klart att jag tittar, som alla andra. Sedan ska man han hitta något också, men sedan ska det vara något som tillför något också. Men som jag pratade om tidigare så är det ju farten, så ska jag ta in något så är den typen av spelare jag vill ha in. Men du vet ju själv, det är ju svårt att hitta de spelarna i mars-april, så det är inte lättare nu. Men det är klart att jag tittar och det kommer jag göra tills 15 februari, säger Norberg och fortsätter:

– Sedan kanske man måste göra något byte i trupperna, så det kan bli sådana saker också. Föreningen har gett mig pengar för att ha ett lag som vi trodde skulle vara med och tampas, och stundtals gör vi det bra men när vi faller så gör vi det för djupt.

LÄS MER: 29-åringen om beslutet att lämna Finland: "Aldrig varit med om det tidigare"

I nuläget har Timrå två målvakter, åtta backar och 16 forwards på kontrakt.

Det är med andra ord en välfylld forwardssida man sitter på.

Men det är inte ett måste att om ett nyförvärv anländer så måste en spelare i befintlig trupp lämna, i vart fall inte omgående.

Timrå kan med andra ord ha en ännu bredare forwardssida inom kort, för de närmsta veckorna kommer ingen spelare lämna truppen enligt sportchefen, oavsett om ett nyförvärv anländer eller inte.

– Det är klart att vi kommer förändra vår trupp, men fram till novemberuppehållet kommer vi inte göra någonting utan ge de här chansen. Det är jämnt där nere, vi har bredden men ska vi ha in något så ska det vara något som toppar upp detta, en spelare som vi tror kan passa in jäkligt bra. Vi har grunderna, men sedan hoppas jag också fortfarande att X antal av de som var med ifjol steppar upp några stepp till, säger "Nubben".

Hade du trott att fler skulle klara av att ta steget snabbare än vad som varit fallet?

– Det trodde jag.