Sent segermål räddade HV71:s segersvit: "Inga ord som kan beskriva känslan"


13 oktober 2021

I en tight och kampfylld match lyckades HV71 vinna sin sjätte raka efter 3-2 borta mot Modo. Segermålet gjordes med 25 sekunder kvar av Tyler Vesel. 

– Det finns inga ord som kan beskriva känslan att få göra ett sånt sent segermål i en tuff bortamatch som denna, säger en glad Tyler Vesel direkt efter slutsignalen. Det var inte bländande hockey i Örnsköldsvik förutom inledande minuterna av första perioden. Efter två minuter hade Modo en puck i stolpen och sedan tog de ledningen genom Erik Karlsson. 


Fyra minuter senare hade HV71 vänt matchen efter mål av Jesper Kokkonen och Jonathan Davidsson. 


Det var brödraduon Davidsson som skapade mest och bäst chanser för HV71. Storebror Jonathan styrde ett skott i stolpen i första perioden, lillebror Marcus hade en backhand i stolpen i andra perioden. En period som annars blev sönderhackad av massa utvisningar. 


– Jag tycker bröderna Davidsson är de som är bäst för oss ikväll tillsammans med målvaktsspelet, sa HV71:s tränare Tommy Samuelsson efter matchen till C More.  


I tredje perioden kom Modo ut och jagade ett kvitteringsmål. Det fick de in med sju minuter kvar av matchen när Emil Wahlberg smällde in ett direktskott, hans första mål för säsongen. Det var också Modo som tryckte på för ett segermål med hjälp av hemmapubliken. 


– Vi är inte helt nöjda med första perioden, vi blir väldigt passiva men i andra och tredje tycker jag att vi driver spelet. Jag tycker kvitteringen är rättvis, konstaterade Mattias Karlin. 


Men med 25 sekunder kvar kom kallduschen för hemmalaget när Tyler Vesel hittade en lös puck och kunde snärta in ledningsmålet för HV71. Därmed har Jönköpingslaget sex raka segrar och de har fortfarande inte förlorat den här säsongen. 


– Det finns inga ord som kan beskriva känslan att få göra ett sånt sent segermål i en tuff bortamatch som denna, säger en glad Tyler Vesel direkt efter slutsignalen. 


Modo–HV71 2–3 (1–2, 0–0, 1–1)

Mål, Modo: Erik Karlsson, Emil Wahlberg

Mål, HV71: Jesper Kokkonen, Jonathan Davidsson, Tyler Vesel

Skott: 27-23 (10-6, 6-9, 11-8)