HockeyNews
PLUS

Gjorde comeback i genrepet – nu är LHC-kaptenen skadad igen: "Dessvärre"

(20769) Jonas Junland
Bildbyrån

Publicerad: 6 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Jonas Junland missar de två kommande matcherna för Linköping.
LHC-kaptenen dras med skadekänningar.
– Dessvärre har vi fått en skadekänning på Jonas Junland och han kommer inte vara aktuell för spel de kommande två matcherna, säger huvudtränaren Klas Östman till klubbens hemsida.


Jonas Junland spelade 51 matcher för Linköping under förra säsongen men la sig på operationsbordet efteråt för att genomföra dubbla höftoperationer.

Linköpingskaptenen jobbade sig sedan tillbaka och gjorde comeback i lagets genrep inför SHL-premiären, och har därefter spelat lagets alla sex matcher i serien hittills.

Men nu står det klart att han kommer att missa torsdagens bortamatch mot Växjö samt lördagens bortamatch mot Oskarshamn.

– Dessvärre har vi fått en skadekänning på Jonas Junland och han kommer inte vara aktuell för spel de kommande två matcherna. Sedan tidigare är Mattias Bäckman, Nikola Pasic och Ben Maxwell indisponibla, säger tränaren Klas Östman till klubbens hemsida.

På pluskontot hoppas man dock kunna välkomna tillbaka Elliot Ekmark eller Jimmy Andersson efter frånvaro.

– Både Elliot Ekmark och Jimmy Andersson har varit i ordinarie träning idag och vi har förhoppning om att någon av dem ska kunna spela i morgon, säger Östman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)