HockeyNews
PLUS

Den förra Djurgårdsduon på väg till farmarligan efter NHL-campen

(20748) Jonsson Fjällby/Nardella
Bildbyrån

Publicerad: 4 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Gallringarna på NHL-camperna inför säsongen fortsätter.

Nu är två före detta Djurgårdsspelare på väg till sina NHL-klubbars farmarlag.


Det är Djurgårdens poängkung från förra säsongen, backen Bobby Nardella, och den tidigare publikfavoriten Axel Jonsson Fjällby som ser ut att få inleda säsongen i Washington Capitals farmarlag Hershey Bears.


Nardella är för tillfället skadad och har blivit skickad till Hershey för att fortsätta sin rehabträning där. Den 25-årige amerikanske backen kom till Djurgården för nästan exakt ett år sedan och gjorde 33 poäng (7 mål, 26 assist) på 47 SHL-matcher.


LÄS MERLämnar träningslägret – svenska backduon får starta säsongen i AHL


Med det blev Nardella bäst i Djurgården.


Bobby Nardella blev poängkung i Djurgården i SHL förra säsongen. Nu är han skadad och är skickad till AHL-laget Hershey. Foto: Bildbyrån.


Axel Jonsson Fjällby är också på väg till Washingtons farmarlag Hershey såvida ingen annan NHL-klubb plockar upp honom på vägen då den 23-årige forwarden är uppsatt på waiverslistan.


Jonsson Fjällby är på väg att göra sin fjärde säsong i Hershey. Han har spelat fler matcher i AHL (108) än i SHL (102). I farmarligan har det blivit 41 poäng (27 mål, 14 assist). I SHL för Djurgården har den vindsnabbe forwarden gjort 27 poäng (8 mål, 19 assist).


Förra säsongen inledde han i allsvenska Västervik i början på att NHL-säsongen skulle dra igång. Jonsson Fjällby väntar på sin NHL-chans.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)