HockeyNews
PLUS

SHL-lista: Veckans fem höjdare

(20677) SHL-lista 25 sep 2021
Bildbyrån

Publicerad: 25 september 2021

FacebookXWhatsApp

SHL-lagen börjar få upp tempen och nästa vecka är publiken tillbaka i värmen i arenorna.

Det ser vi fram emot och här presenterar Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, höstens första SHL-lista med det bästa från senaste veckan.


5 Brynäs


Kommentar: Det svänger rejält om Mikko Manners Brynäs. I premiären blev 0–2 mot Frölunda till 4–2-vinst. Mot Djurgården blev 2–0-ledning till förlust på övertid, 2–3.


Och mot mästarna Växjö vändes 0–2 efter två perioder till en målfest och 6–4-seger.


Lagkaptenen Anton Rödin har börjat säsongen väldigt starkt och håller en oerhört hög nivå genom varje match. Det här ser lovande ut.


Anton Rödin, Brynäs. Foto: Bildbyrån.


4 Linus Videll, f, Djurgården


Kommentar: Han har fått axla skadade lagkaptenen Jacob Josefsons uppgift att leda Djurgården och han gör det med den äran.


I klarspråk säger han vad som är bra och dåligt och kräver mycket av sig själv och andra. Videll kan bättre och ändå har han blixtrat till gång på gång vilket lett till poäng i tre raka matcher och totalt tre mål och två assist på fyra matcher. En helt okej start.


3 Växjös förstakedja


Kommentar: Det svajar en del för mästarna Växjö och 2–0-ledningar tycks inte vara någon garanti för seger.


Men det går inte att klaga på leveransen från trion Rickard Gynge (3 mål + 6 assist), Robert Rosén (3 + 6) och Julius Nättinen (3 + 5). På fyra matcher har kedjan gjort 27 poäng! Växjö har gjort 45 poäng totalt. Så 60 procent kommer från Roséns kedja.


Robert Rosén leder SHL:s vassaste kedja. Foto: Bildbyrån.


2 Carl Söderberg och Joakim Ryan, Malmö


Kommentar: Med alla sina NHL-matcher och erfarenhet från världens bästa liga har Söderberg och Ryan kommit till SHL och Malmö.


Och de har gett Redhawks precis det efterlängtade lyft som alla hade hoppats på. Tyngd, snabbhet och både mål och poäng.


Det kollektiva självförtroendet är redan starkt och det lyser redan om Malmö.


1 Färjestad – lyxbygget levererar


Kommentar: Okej, jag var skeptisk till att det här skulle bli så bra som det var tänkt, men på alla punkter har jag haft fel.


Henrik Haukeland i kassen har börjat över förväntan. I övrigt inte mycket att orda om. Färjestad andas klass – och hårt jobb.


Färjestad har inlett SHL-säsongen urstarkt med tre raka segrar – på bortais. Det lär bli drag när de återvänder hem till Karlstad. Foto: Bildbyrån.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)