HockeyNews
PLUS

JVM-backen lånas ut från Djurgården – förstärker SSK: "Bra blick på isen"

(20578) Alex Brännstam
Bildbyrån

Publicerad: 14 september 2021

FacebookXWhatsApp

Alex Brännstam förstärker Södertälje på lån från Djurgården.
Det meddelade klubbarna under tisdagen.
– Han kommer hjälpa oss både på match och träning med sin professionella attityd, säger SSK:s sportchef Mikael Samuelsson till klubbens hemsida.


Under förra säsongen var Djurgårdsbacken Alex Brännstam utlånad till allsvenska Vita Hästen där det blev fem assist på 24 matcher under en säsong där han också hann med spel i JVM samt elva matcher för Djurgården i SHL.


När Djurgården inledde årets SHL-säsong på hemmaplan mot Skellefteå i lördags fanns Brännstam inte med i laguppställningen, och nu står det klart att han kommer att få matchning på annat håll i vinter.


På tisdagsmorgonen meddelade nämligen Djurgården och Södertälje att de kommit överens om ett låneavtal som gör att den 20-årige backen spelar för SSK hela säsongen.


– Alex är en tvåvägsback som är rejäl med en bra blick på isen. Han kommer hjälpa oss både på match och träning med sin professionella attityd. Det ska bli spännande att se hur han kan utvecklas hos oss, säger SSK:s sportchef Mikael Samuelsson till klubbens hemsida.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida:


– Vi har i dagsläget tio backar på avtal, även om Marc-André Gragnani inte anländer till Sverige förrän i mitten av oktober. Det innebär en konkurrens om speltid då vi endast spelar sju backar under SHL-matcherna, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)