HockeyNews
PLUS

Lindström, 37, har utgående kontrakt med Skellefteå: "Tror han kör på"

(19345) Joakim Lindström
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 7 september 2021

FacebookXWhatsApp

Joakim Lindströms kontrakt med Skellefteå går ut till våren.

I december fyller den högklassige forwarden 38 år.

– Han har kvaliteter för att fortsätta så det är bara att hoppas att han har samma driv till att fortsätta, säger Skellefteåcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Siktet är inställt på ett tredje SM-guld med Skellefteå. Joakim Lindström har alltid högt uppsatta mål.


Och han har nått dem flera gånger.


Lindström har vunnit två SM-guld med Skellefteå AIK. Han har spelat 150 matcher i NHL, knipit ett VM-brons med Tre Kronor och han har vunnit Guldpucken och Guldhjälmen som landets bästa hockeyspelare.


Efter säsongen som inleds på lördag med bortamatch i SHL mot Djurgården löper Lindströms kontrakt ut. Frågan är om han och klubben är intresserade av ett fortsatt samarbete.


– Han har ett jäkla driv och han var inte med i de första tre matcherna, men nu är han med fullt ut. Jag tycker att han har kvaliteter och passion för att spela längre, men han tar det nog år för år skulle jag gissa. Jag tror att det är hans hunger i slutändan som avgör om han vill hålla på, säger Skellefteås nye huvudcoach Robert Ohlsson som håller på att lära känna Lindström lite bättre än förut.


Det blev någon match på läktaren i augusti på grund av skada. Nu kör Joakim Lindström för fullt och har siktet inställt på SM-guld. Foto: Bildbyrån.


Joakim Lindström fyller 38 år i december, men ännu syns inga tecken på att han håller på att dra ner på tempot. Förra säsongen gjorde han 45 poäng (12 mål, 33 assist) på de 52 SHL-matcherna och blev åtta i SHL:s poängliga.


LÄS MERFrån dukat bord i Skellefteå – till tunga avbräck och ovisshet


I SHL-karriären har han öst in 452 poäng (168 mål, 284 assist) på 560 matcher. Det ger honom en 15:e plats i den totala poängligan genom allt tider i elitserien och SHL.


– Känner han att han fortfarande har det här drivet då kör han nog på. Jag hoppas att han har det och fortsätter för det är en jäkla bra hockeyspelare, säger Robert Ohlsson.


Och tillägger:


– Jag tror att han kör på, men det får du fråga honom om, haha.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)