Brynästränaren efter genrepet: "Det är något vi får jobba med"

(20512) Mikko Manner

Publicerad: 5 september 2021

TIMRÅ. Genrepet slutade med förlust för Brynäs, trots pigg inledning.
Efteråt konstaterade tränaren Mikko Manner faktum.
– Vi försöker spela mer balanserat över 60 minuter men vi lyckas inte, så det är bara att jobba vidare, säger han till HockeyNews.se.

Baserat på hur den första perioden såg ut var det nog många som trodde att Brynäs skulle få ett tämligen behagligt genrep inför SHL-premiären nästa vecka.

Chanser skapades och när Oliver Eklind gjorde 1–0 med 46 sekunder kvar av första perioden borde Gävlelaget redan gjort ytterligare ett par mål.

Men från det att pucken släpptes i den andra perioden och under resten av perioden mattades Brynäs tempo i takt med att hemmalaget växte in i matchen.

Och det hela slutade till slut med förlust för Brynäs i genrepet efter ett straffavgörande från Robin Hanzl i den tredje perioden.

– Första perioden var bra, men i andra perioden tappade vi för mycket puck i mittzonen och tredje perioden var någonting däremellan. Vi försöker spela mer balanserat över 60 minuter men vi lyckas inte, så det är bara att jobba vidare, säger Brynästränaren Mikko Manner till HockeyNews.se.

Pigga starter som mattats har varit melodin för Brynäs under stora delar av säsongen.

– Så har det varit lite hittills, vi börjar bra men så får vi lite motvind och då tappar vi humöret lite och även självförtroendet, så det är något vi får jobba med. Att ta tillvara på våra lägen bättre. Sedan får vi inte bli rädda med pucken bara för att de gör mål, säger Manner.

Oscar Eklind gjorde Brynäs enda mål i matchen. Foto: Bildbyrån

Just det att man inte lyckats hålla ihop spelet över 60 minuter är något som man genomgående pratat om i Brynäslägret.

Enligt tränare Manner kommer det sig av att man i slutet av bytena inte håller skärpan upp på önskvärt sätt, något han tror kan komma att lösa sig eftersom.

Att man möter Frölunda på bortaplan i premiären tror Manner kan hjälpa laget att komma till rätta med en del av problemen man haft under försäsongen.

– Vi fortsätter att jobba och på lördag vet vi att vi inte behöver vara favoriter, så det kan vara bra för oss. De kommer sätta press och vi kan spela lite enklare och behöver inte hålla i pucken så mycket. Vi fortsätter att jobba och det finns många bra saker, men vi försöker lära oss att ta rätt beslut när vi spelat 20-25 sekunder av ett byte, men det kommer, säger han.

Brynäs försäsong slutade med tre vinster och fyra förluster.

– Det är tränaren som ansvarar för resultaten och det har inte gått som vi velat, men det är också i början av säsongen, konstaterar Manner.

Timrå IK–Brynäs IF 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)