HockeyNews
PLUS

LISTA: Nio allsvenska spelare som jagar revansch i vinter

(20400) HA-trio
Bildbyrån

Publicerad: 22 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Det kan inte bli succé för alla spelare varje säsong.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson listar här nio spelare som är ute efter revansch i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen.

Tex Williamsson, målvakt, Modo
Kommentar:
Han stod på huvudet för Pantern i allsvenskan för fem säsonger sedan innan han plockades upp av Malmö i SHL, men trots försök i både Malmö, Leksand och Oskarshamn har det inte lossnat i högsta ligan än för 30-åringen. Förra säsongen bjöd på blott 14 matcher totalt för IKO och Modo, men när han nu tar rollen som förstemålvakt i Modo hoppas han kunna växa ut till den målvakt han visat sig ha kvalitet för att vara.

Daniel Norbe, 25 år, back, HV71
Kommentar:
Norbe var ordinarie i Björklöven under förra säsongen, men fick se istiden rasa från drygt 23 minuter till knapp 14,5 jämfört med föregående säsong och när han inte kände att den roll och position i laget han pratat om med Björklöven innan han skrev på så valde han att lämna i våras. Återvänder nu till HV71 som likt Norbe vill ta revansch på sig själva och visa att man kan bättre än vad fallet var förra säsongen.

Linus Pettersson, forward, Kristianstad
Kommentar:
Efter 16 poäng på 42 matcher under sin första ordinarie säsong i allsvenskan var tanken att Pettersson skulle lyfta ytterligare steg i Modotröjan under förra säsongen. Så blev det inte och efter två poäng på nio matcher lånades han ut till Karlskrona i Hockeyettan istället. I en klubb med mindre turbulens än vad Modo hade förra säsongen kanske lyftet kommer nu?

Jesper Myrenberg. Foto: Bildbyrån

Jesper Myrenberg, 21 år, målvakt, Vita Hästen
Kommentar:
Målvakten, som fortfarande är ung, tog förstaspaden i Västerås 19–20, men kom inte upp i samma nivå under förra säsongen. När Västerås nu storsatsar fick han och målvaktskollegan Kruse lämna och för Myrenberg väntar ny kamp om förstaspaden i Vita Hästen där han kommer slåss mot Adam Ohre. Potential finns där för att bli en toppmålvakt.

Simon Fernholm, 27 år, back, Västerås
Kommentar:
Den store backen kom till AIK efter sin hittills bästa säsong i karriären, men som för många andra i AIK under förra säsongen blev det en strulig säsong. Skador gjorde att han bara spelade 26 under grundserien, där det blev sju poäng. Får nu en ny chans i ett hårt satsande lag då han togs in i Västerås efter att Alexander Molldén lämnat.

Viktor Hertzberg, 30 år, forward, Almtuna
Kommentar:
Den nu 30-årige forwarden snittade 0,69 poäng per match under förra säsongen, problemet var bara att det endast blev 13 matcher för Hertzberg på grund av skadebekymmer. Efter en axeloperation som avslutade säsongen redan i januari vill han nu ta revansch när han återvänder till Almtuna där han beräknas få en stor roll i lagets offensiv.

Amil Krupic. Foto: Bildbyrån

Amil Krupic, 26 år, back, Kristianstad
Kommentar:
Efter en kalassäsong i Kristianstad där han slutade trea i backarnas poängliga med sina 36 poäng gick det inte alls vägen i AIK under förra säsongen. Poängen stannade på tio och han spelade i snitt 13.13 minuter per match, att jämföra med de 22.54 han snittade i KIK. Är nu tillbaka i Kristianstad där han vet vad han får och KIK vet vad de får. 

Linus Lundin, 29 år, målvakt, Troja-Ljungby
Kommentar:
Den 29-årige målvakten spelade inte en enda match för Modo i serien under förra säsongen och det är med andra ord lätt att förstå att han letade efter en plats där han kan få speltid. När kvalhjälten Wictor Ragnewall nu stängts av under säsongsinledningen öppnas en jättedörr för Lundin för att få fart på sin karriär igen.

Christopher Bengtsson, 27 år, forward, Björklöven
Kommentar:
Pratade redan inför förra säsongen om att han ville ha revansch då han dragits med skador under en tid. Och när Bengtsson väl spelade under förra säsongen gjorde han det bra, 23 poäng på 27 matcher är riktigt bra, men problemet är just det att det bara blev 27 matcher. En frisk Bengtsson har potential slåss väldigt högt uppe i poängligan i vinter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln