Sjukdomarna är förbi i Leksand: "En efter en har alla kommit tillbaka"


18 augusti 2021

Nio spelare saknades mot Djurgården efter att spelartruppen fått sin andra dos av vaccinet.

Leksands ställs mot Frölunda i Strömstad ikväll och i stort sett alla är redo för spel igen.

– Alla är friska förutom Mattias Ritola. En efter en har alla kommit tillbaka, säger tränaren Björn Hellkvist till HockeyNews.se.


Leksand föll mot Djurgården (5–6) hemma i Tegera Arena i säsongens första träningsmatch som avgjordes efter straffar.

Hela nio spelare saknades i Björn Hellkvist laguppställning men inför matchen mot Frölunda i kväll när Strömstad Hockey Classic drar igång så ser det bättre ut.

LÄS MER: Frågetecken i Färjestad inför matcherna i Strömstad

Carter Camper är fortfarande inte på plats i Sverige och Johan Fransson är skadad efter olyckan han drabbades av i samband med en fritidsaktivitet.

– Mattias Ritola är fortfarande dålig men förutom honom är alla friska. En efter en har alla kommit tillbaka och vi får se hur vi ställer upp laget ikväll. Vi har inte riktigt bestämt oss på alla positioner och ska presentera det för killarna klockan fyra idag, säger Hellkvist.

Ritola saknas fortfarande. Foto: Bildbyrån

I fjol riktades ett stort fokus på Marek Hrivik och Peter Cehalrik men nu har den slovakiska stjärnduon lämnat Dalarna och det finns en stor nyfikenhet på det nya lagbygget i Leksand.

– Det känns jätteskönt att vara igång. Vi möter två bra lag nu men det är tidigt på säsongen och man får gå in i det här med ett blankt blad, säger Björn Hellkvist.

LÄS MER: Örebros backstjärna ur form – och toppcentern ska iväg på OS-kval

Leksand möter Frölunda i ikväll och på fredag väntar Färjestad som under sommaren förstärkt laget med flera tunga hemvändare.

– Det är små saker som gör att det kan tippa över åt ett håll när det är så här tidigt men vi ska hålla våra linjer och principer och kriga för att vinna första matchen så vi sätter oss i en bra position för att vinna hela turneringen, säger Leksandstränaren.

•••

SE OCKSÅ: Följ med Leksandstränaren ut på isen