Dubbel Stanley Cup-mästare klar för Skellefteå – son till legendaren


12 augusti 2021

Skellefteå värvar den dubble Stanley Cup-mästaren Tom Kühnhackl.

VM-forwarden från i våras blir Skellefteås andra tyska spelare den här säsongen.

– Jag var lyckligt lottad i NHL genom att få chansen i så bra klubbar som Pittsburgh Penguins och New York Islanders, säger han i ett pressmeddelande.
Efter det att Skellefteå tappade VM-spelarna Jesper Frödén, Pär Lindholm och Andreas Wingerli till NHL- och KHL-klubbar har västerbottningarna letat ersättare i flera månader.


Den tyske VM-forwarden Stefan Loibl har plockats in och nu är det även klart att hans välmeriterade landsman Tom Kühnhackl ska spela för Skellefteå.


Den senaste säsongen var 29-årige Kühnhackl assisterande lagkapten i New York Islanders farmarlag Bridgeport där han gjorde 13 poäng (4 mål, 9 assist) på 22 AHL-matcher.


LÄS MERWikstrand nygammal lagkapten i Färjestad – som föll mot Örebro


Tom Kühnhackl har två Stanley Cup-ringar efter att ha ingått i Pittsburgs vinnande lag både 2016 och 2017. De senaste tre säsongerna har han varvat spel i NHL med Islanders med AHL-spel i Bridgeport.


Tom Kühnhackl gjorde tre mål och två assist för Tyskland i VM i Lettland i våras. Nu är han klar för Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


Den hårdskjutande tyske forwarden, som är son till legendaren Erich Kühnhackl, har gjort 54 poäng (18 mål, 36 assist) på 232 NHL-matcher.

– En lagspelare ut i fingerspetsarna som vunnit på högsta nivå. I NHL har han oftast spelat i en mer defensiv roll, och det kommer vi ha nytta av även hos oss, men vi tror att det finns mer att få ut av hans offensiva förmåga, säger Skellefteås general manager Erik Forssell i pressmeddelandet.