HockeyNews
PLUS

VM-centern har anlänt till Timrå: "Ser fram emot utmaningen"

(20280) Robin Hanzl
HockeyNews.se/(c) photo.khl.ru Alexander Korkka (montage)

Publicerad: 2 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Robin Hanzl ska leda Timrås förstakedja.
Nu är den tjeckiske VM-centern på plats i sitt nya lag.
– Jag har fått bra intryck av Timrå hittills så det ska bli kul och jag ser fram emot första matchen, säger han till HockeyNews.se efter sin första träning med laget.


I mitten av juni kunde HockeyNews.se avslöja att Timrå jagade den tjeckiske VM-centern Robin Hanzl och fyra dagar senare presenterades den 32-årige tjecken som skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.

Under söndagskvällen landade han i Timrå och under måndagsförmiddagen gjorde han sin första träning med laget när man för första gången gick på is i samlad trupp inför återkomsten i SHL.

Ett ispass som var närmare 90 minuter långt och avslutades med en hel del skridskoåkning.

– Som alltid är första träningen jobbig, man har ny utrustning där framförallt skridskorna är jobbiga att åka in och vänja sig vid, så man får mest fokusera på sig själv först och främst. Det var bra kvalitet på träningen ändå tycker jag, säger Hanzl till HockeyNews.se.

På förhand ser Hanzl ut som den givne förstecentern i Timrås lagbygge den kommande säsongen.

Han kommer närmast från fyra poäng på sju VM-matcher med Tjeckien i Riga och gjorde 31 poäng på 43 matcher för Spartak Moskva i KHL den gångna säsongen.

– Vi får se, du får fråga tränarna vad de har för planer för mig, haha. Jag är här för att hjälpa laget på alla sätt jag kan. Om det sedan är jag som gör målen eller någon annan som gör det spelar ingen roll, vi måste vinna våra matcher om vi ska nå vår målsättning helt enkelt, säger han.

Vad är du för typ av spelare?

– Jag gillar inte att prata om mig själv men jag gillar att spela fram andra och jag tycker att jag är stark i tekningarna, så det är det jag ska bidra med.

Robin Hanzl efter sitt första träningspass med Timrå. Foto: Alexander Nilsson, HockeyNews.se

Förra säsongen avslutades alltså med VM-spel för Hanzl, som därmed gjorde sitt andra världsmästerskap.

– Det var lite upp och ned, några bra matcher och några dåliga. Sedan kunde vi inte göra mål i kvartsfinalen mot Finland vilket inte var så kul, säger han.

Och kvartsfinaluttåg har varit ett återkommande tema för Hanzl de senaste säsongerna.

Under sina fyra säsonger i KHL, där det blev totalt 114 poäng på totalt 207 matcher för Neftekhimik och Spartak Moskva, blev det uttåg i kvartsfinal alla år.

– Jag skulle säga att det var fyra bra år i KHL. Jag gjorde en hel del poäng och vi gick till slutspel varje år, även om vi åkte ut i kvartsfinalen varje år, men överlag så var det bra säsonger för mig, säger han.

– Jag har pratat med några som har spelat i SHL tidigare och några har gillat det och några har inte gillat det. Det är en tuff och bra liga så jag ser fram emot utmaningen. Jag har fått bra intryck av Timrå hittills så det ska bli kul och jag ser fram emot första matchen, säger han.

LÄS MER: GENOMGÅNG: Så bra är Timrå – lagdel för lagdel

Och förhoppningsvis får han spela inför publik igen.

Det var något han saknade under förra säsongen, inte minst i VM.

– Det kan man säga… Det var som det var, det var det största problemet kring ligorna, det var ingen publik på matcherna i Europa. I KHL så var det 30 procent från början och sedan blev det 90 procents kapacitet i slutspelet vilket var kul, men jag skulle inte kunna föreställa mig att spela en hel säsong utan fans på läktarna. Det var så i VM och det blir ingen atmosfär alls, och det gillade jag inte alls, säger Hanzl.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)