HockeyNews
PLUS

Värvades till Timrå – tack vare Anton Lander: "T-Bone kommer passa bra in"

(20279) Ty Rattie
Bildbyrån

Publicerad: 4 augusti 2021

Ty Rattie ska bli nykomlingarnas nya målskytt.

Timråprofilen Anton Lander ligger till stor del bakom värvningen av den 28-årige kanadensaren.

– ”T-bone” kommer passa bra in i Timrå. Jag fick hjälpa till där med lite kontaktuppgifter innan Timrå gjorde klart med honom, säger Lander till HockeyNews.se.

I måndags klev Timrå IK på is för första gången inför SHL-comebacken i höst och under sommaren har sportchefen Kent ”Nubben” Norberg förstärkt laget – till viss del med hjälp från egna produkten och hemmaprofilen Anton Lander.

Han spelade ihop med nye backen Joey LaLeggia i Edmontons farmarlag Bakersfield och i KHL-laget Jaroslavl var Lander lagkamrat med kanadensaren Ty Rattie.

– Joey var redan på ”Nubbens” radar och han fråga mig om honom men Ty var mer ett tips från mig. Jag fick hjälpa till med lite kontaktuppgifter där och jag tror att Ty kommer passa väldigt bra in i Timrå. Han är en avig målskytt som kan göra mål från alla vinklar precis som en riktigt målskytt kan göra, säger Lander.

Vad har du för bild av LaLeggia efter tiden ihop med honom?

– Vi spelade ihop i Bakersfield och jag var center i en kedja med Joey och Jesse Puljujärvi när Joey gjorde sin första match som forward. Vi hade mycket skador och han fick chansen som forward och gjorde det riktigt bra. Om jag minns rätt så spelade han ganska mycket forward resten av den säsongen. Han gillar att spela med pucken och det behöver man i ett lag, säger Lander.

Rattie har gjort två säsonger i Montreal. Foto: Bildbyrån

LaLeggia och Rattie spelade ihop i Nordamerika efter att Lander lämnat organisationen för spel i KHL och nu återförenas duon i Timrå.

– Jag har sagt till dom båda två att Timrå kommer passa väldigt bra och dom har frågat lite om staden och så nu inför flytten. Det var kul att få hjälpa till lite och snacka med ”Nubben” sen har väl farsan (Ante Karlsson, assisterande tränare) snackat med honom också så det löste sig bra.

Vad tycker du om Timrås lagbygge?

– Jag tycker det känns mer förberett nu än för några år sedan när laget gick upp senast. Det gäller alla positioner om du frågar mig, det ser väldigt spännande ut och jag hoppas några i laget kan ta kliv den här säsongen. Jag tror det kan bli riktigt bra med det här laget, säger Lander.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Anton Lander i Sundsvall


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS