HockeyNews
PLUS

Örebro vann hård dragkamp: ”Jag tror inte det var pengarna som avgjorde”

(20164) Örebro
Bildbyrån

Publicerad: 4 juli 2021

FacebookXWhatsApp

Flera SHL- och europeiska toppklubbar var med i racet – men till slut lyckades Örebro landa meriterade Juuso Puustinen.
General manager Stefan Bengtzén tror att klubbens finländska bas var en stor faktor till att den finske toppspelaren skrev på. 

– Det är en bra spelare som ligger högt i lönenivå, men jag vet att vi har en vinning i att vi har rätt så mycket finländska spelare, säger han. 



På lördagen landade Örebro sin efterlängtade spetsvärvning i form av finländaren Juuso Puustinen. 


33-åringen kommer närmast från tre säsonger i KHL – där han öst in mål. Stefan Bengtzén hoppas att forwarden ska tillföra spets och målskytte till lagbygget.


– Det är en målskytt vi letat efter och även en rajtspelare som vi också haft i sökmotorn. Han är etablerad och vi vet vad vi får. Det är en jättebra spelare, så det känns jättebra, säger Stefan Bengtzén.


Efter att ha fått nobben från bland annat Carl Klingberg, som i förra veckan valde att stanna i Schweiz, lyckades Örebro till slut landa sin spetsvärvning – trots hård konkurrens från andra klubbar. 


Enligt uppgifter till HockeyNews.se var flera SHL-klubbar inblandade i leken, men även en hel del klubbar från Schweiz och KHL. 


– Det är inget som vi direkt blir inblandade i, man hör bara det. Men enligt rykten så var det några klubbar med. Man förhandlar på sin front och man gör det utifrån en måttstock som man har i sitt pussel och det gäller framförallt ekonomi, men jag tror inte att det var pengarna som avgjorde i det här fallet. 


Han fortsätter: 


– Det är en bra spelare som ligger högt i lönenivå, men jag vet att vi har en vinning i att vi har rätt så mycket finländska spelare. Vi har jobbat med finnar och gör så fortsättningsvis också. Det tror jag att vi har mycket förtjänst i. 


– Där är en sådan som Kristian Näkyvä en bra referens som vi använder oss, som förmedlar goda saker till finska spelare. Han trivs i klubben och klubben trivs med finska spelare. Vi har en bra relation till varandra, och jag tror att det kan ha fällt avgörandet i det här fallet. 


Juuso Pustinen i kamp med Jesper Pettersson. Foto: Bildbyrån

Juuso Puustinen blir den sjunde finländska spelaren i truppen. Stefan Bengtzén berättar att man har en stor fördel av sitt breda finländska nätverk i form av finländare som spelar eller spelat i Örebro. 


– Vi jobbar väldigt bra med finnarna och det är så nära Sverige vi kan komma. När vi inte kan hitta svenska spelare så är det lätt för oss, för vi vet vad vi får och de vet vad de får av oss. Det är klart att det är bra. 


Är truppen därmed stängd?


– Just nu kommer vi att hålla på den. Nu är vi 13 forwards, sju backar och två målvakter, så vi känner att vi sitter lite lugnt just nu. Sen får vi se framöver, men vi känner oss rätt nöjda just nu. Det kan bli så att det kommer in någon kropp till, men om jag säger toppspelare, där är vi nog framme. Det kan bli så att vi fyller på med någon breddspelare, men det är ingen ko på isen.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)