HockeyNews
PLUS

GENOMGÅNG: Så bra är Skellefteå – lagdel för lagdel

(20120) SHL-Skellefteå
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 juli 2021

I 14 delar under 14 dagar går HockeyNews Mattias Ek och Mattias Persson igenom lag för lag i SHL.
Igår synades Rögle. Idag är det dags för Skellefteå.



Betygskala: 

 = Allsvensk klass ★★ = Godkänd SHL-klass ★★★ = Bra SHL-klass ★★★★ = Mycket bra SHL-klass 

★★★★★ = Landslagsklass


Målvakter: ★★★


Gustaf Lindvall
Strauss Mann


Kommentar: Gustaf Lindvall har växt ut till en av SHL:s allra bästa målvakter de senaste åren. Samtidigt visade Arvid Söderblom att han ville vara med och bråka om speltid under sitt första år i SHL och det gick så bra att han skrev på för Chicago och har flyttat till Nordamerika. Collegemålvakten Strauss Mann blir backup till Lindvall, men lyckas general managern Erik Forssell fynda lika bra som tidigare så kommer Mann snart vara med och slåss om speltid. 


Kan Skellefteå hitta en bra ersättare till Arvid Söderblom? Foto: Bildbyrån

Backar: ★★★★


Oscar Eriksson
Måns Forsfjäll
Petter Granberg
Michael Kapla
Oskar Nilsson
Jonathan Pudas
Filip Roos
Adam Wilsby


Kommentar: Arvid Lundberg och Niclas Burström har försvunnit, men där hoppas Skellefteå att Michael Kapla och Filip Roos ska fylla deras skor. Samtidigt har man värvat hem Jonathan Pudas som visat att han är en toppback i SHL, och sedan tidigare finns stommen med Petter Granberg, Adam Wilsby och Oskar Nilsson kvar.


Därtill har Skellefteå spännande ungtuppar i Måns Forsfjäll och Oscar Eriksson och där bakom finns dessutom stortalangen Elias Salomonsson. 


Forwards: ★★★★


Rickard Hugg
Jonathan Johnson
Linus Karlsson
Melker Karlsson
Joakim Lindström
Linus Lindström
Stefan Loibl
Oscar Möller
Darren Nowick
Simon Robertsson
Albin Sundsvik


Kommentar: Skellefteå har drabbats av tunga avbräck under silly season och general managern Erik Forssell har fått se stjärnspelare efter stjärnspelare lämna. Stefan Loibl kan enligt förhoppningarna fylla tomrummet hyfsat efter VM-spelaren Andreas Wingerli.


Stommen med Joakim Lindström, Oscar Möller och Melker Karlsson är fortsatt kvar och det är förstås en stor nyckel. Det som saknas är en vass högerskytt som kan fylla tomrummet efter 22-målsskytten Jesper Frödén. Kanske kan Linus Karlsson växa ut till den där ersättaren med lite tid?


Den tyske centern gjorde ett starkt VM, men håller han i SHL? Foto: Bildbyrån


Ledarstaben: ★★★★


Robert Ohlsson

Andreas Falk
Pierre Johnsson
Krister Holm 
(målvaktstränare)


Kommentar: Till stora delar en ny ledarstab. Det ska bli intressant att se vad Robert Ohlsson kan utföra i Skellefteå efter fem säsonger i Djurgården. ”Robban” är en erkänt skicklig tränare och tillsammans med Andreas Falk, som fått goda ord från spelare, samt nye Pierre Johnsson har Skellefteå fått ihop en vass ledarstab. Krister Holm har varit med länge och är expert på målvakter, vilket han inte minst visat i utvecklingen av Gustaf Lindvall. 


Totalt:★★★★★★★★★★★★★★★★  (16 stjärnor)



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS