Cehlarik om detaljerna bakom flytten från Leksand – het i KHL tidigt


22 juni 2021

Leksands skyttekung Peter Cehlarik var tidigt förlorad för dalaklubben.

Nu berättar den slovakiska stjärnan om spelet i kulisserna vid övergången till KHL.

– Efter en framgångsrik säsong var jag i en bra position i förhandlingarna, säger Cehlarik till Sport.sk.Peter Cehlarik var en väldigt lyckad värvning för Leksand förra säsongen och han kom upp i 20 mål och 20 assist på 45 SHL-matcher.


Men framgången gjorde honom attraktiv på spelarmarknaden och han hade en klausul som gjorde det möjligt för honom att flytta till KHL där han har skrivit på ett ettårskontrakt med nyblivna mästarna Avangard Omsk.


LÄS MERLeksandsstjärnan gjorde poäng i alla åtta VM-matcherna


– Vi var i kontakt länge och ända sedan i januari. Vi var tvungna att lösa rättigheterna för mig i KHL, som ägdes av Lokomotiv Jaroslavl. Efter en framgångsrik säsong var jag i en bra position i förhandlingarna. Om du lyckas under säsongen har du flera alternativ att välja mellan. Vid den här tidpunkten kände jag att Omsk skulle vara det bästa beslutet för mig och min karriär, säger Cehlarik till den slovakiska sajten Sport.sk .


LÄS MEREfter succésäsongen – Peter Cehlarik klar för KHL-mästarna


Peter Cehlarik utsågs till VM:s bästa forward efter att ha gjort fem mål och sex assist på åtta VM-matcher för Slovakien.


– Efter VM fick agenten och jag bestämma om vi skulle välja Ryssland eller vänta på en något längre övergångsprocess i NHL. Vissa klubbar ringde till mig och det var realistiskt att jag kunde åka tillbaka till Nordamerika. Boston var också med i spelet, men agenten och jag visste att vi ville byta klubb, så vi försökte förhandla med andra klubbar. Genom hela processen kände jag att Ryssland, KHL och Omsk skulle vara det bästa för mig just nu, säger Cehlarik.


Redan i januari väcktes intresset i KHL för Leksands stjärnforward Peter Cehlarik. Foto: Bildbyrån.


LÄS MERLeksands avslöjande om uttåget – och så ska Hrivik ersättas


Den 25-årige forwarden har spelat 40 NHL-matcher för Boston under sina fyra säsonger i USA och den övriga tiden i AHL och farmarlaget Providence.


Kommande säsong kommer han att få spela mot Marek Hrivik som han var kedjekamrat med i Leksand. Hrivik ska spela för Torpedo Niznjy Novogord i KHL.


– Det blir intressant att spela mot honom. Jag ser fram emot det. Vi hade båda en fantastisk säsong och jag kan bara tacka honom för att han hjälpte mig att ta mig framåt i min karriär. Jag tror att övergången till Nizjny Novgorod också är rätt steg för honom och han kommer att trivss i klubben, säger Cehlarik, som lärde sig det kyrilliska alfabetet under gymnasietiden och nu får chansen att damma av språket i KHL.