HockeyNews
PLUS

Wandell har fått tillbaka hockeysuget – här vill han spela i höst

(19997) Tom Wandell/Djurgården
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. NHL- och landslagsmeriterade Tom Wandell övervägde att sluta efter uppbrottet från Djurgården.

Nu har han laddat om och berättar för HockeyNews.se om sina framtidsplaner.


Djurgården erbjöd Tom Wandell ett nytt kontrakt med kraftigt reducerad lön. Den 34-årige centern har slitit på i en defensiv roll i Stockholmsklubben så det var inte riktigt vad han hade tänkt sig.


– Jag hoppas att man ska kunna ha en lite offensivare roll och spela mer med puck och sådana grejer. Det är det som man är ute efter, säger Wandell till HockeyNews.se.


Under sina två säsonger i Djurgården har den Södertäljefostrade liraren gjort 22 poäng (10 mål, 12 assist) på 91 SHL-matcher. Att fortsätta med boxplay och ha defensiven som främsta arbetsområde lockade inte Wandell att stanna i Djurgården.


– Det var det de kunde erbjuda. Det kändes inte lika roligt. Vilket man förstår. Jag har ju inte gjort det bättre där. Men det är alltid bra med en ny utmaning och kanske kommer någon annanstans och visar upp sig. Jag tycker någonstans att man har gjort det bra åren innan.


Tom Wandell kan tänka sig spel utomlands eller i någon SHL-klubb i södra Sverige. Foto: Bildbyrån.


Tom Wandell har behövt ta sig tid att fundera vad han vill i fortsättningen av hockeykarriären som har tagit honom både till NHL och KHL. Han har 229 NHL-matcher med Dallas bakom sig och även 188 KHL-matcher med Severstal Tjerepovets, Spartak Moskva, Avangard Omsk, Admiral Vladivostok och Amur Chabarovsk.


Wandell har varit inställd på att stanna i Stockholmsområdet eftersom familjen har hus i Rönninge mellan Stockholm och Södertälje. Men där har han tänkt om.


– Jag får väl se lite grann vad som händer. Själva beslutet till att flytta finns i tankarna, så får vi se vart det tar mig lite grann. Jag är inne på lite allt möjligt.


Det finns lite olika förfrågningar att ta ställning till.


– Ja, jo men det ska passa med familj och de bitarna. När det dyker upp någonting bra kanske man hugger på det.


Och nu är du beredd att flytta på dig och familjen?


– Det måste man vara. Jag tänkte lite annorlunda under säsongen, men nu har man fått lite sug igen och har börjat träna. Det var ett ganska tråkigt slut på säsongen, och det var en ganska tråkig säsong ”over all”. Vi får se, jag har inget konkret än så vi får se var det landar. Men jag ger det lite tid.


Tom Wandell har spelat för klubbar i USA och Ryssland och kan tänka sig spel utomlands.


– Det skulle kunna vara en lite rolig utmaning, inte bara för mig, utan att familjen också kanske skulle få se något nytt.


LÄS MERTom Wandell redo för comeback: "Hade uppemot 40 graders feber"


Wandell fortsätter:


– Egentligen tittar jag väl mer utomlands just nu. Men visst, Sverige skulle vara helt okej också om det är vad det landar i någon gång i augusti. Helst söderut i Sverige. Det är bara SHL i så fall. Det är det jag tittar på.


Och med SHL-klubbar i söder menar du då Malmö, Oskarshamn och Rögle?


– Ja, exakt, haha. Vi får se. Blir det inget där kanske man får börja kolla norr över… Man får ha några kriterier vart man helst vill.


LÄS MERPå glid från Djurgården – det kan öppna för Wandell i SSK


Vad lockar i söder?


– Det är lite mer vänner till familjen. Man har mycket vänner i södra Sverige som man kan besöka. Sedan finns det många intressanta klubbar där nere.


SSK i Södertälje hoppas att Tom Wandell kan tänka sig en comeback där. Men det ser inte ut att ligga så nära till hands just nu.


– Nej, inte i det här läget nej. Sedan om det landar i att det inte blir någonting i SHL eller kanske ingen utlandsflytt heller, då får jag se om man får ta ett steg till ner, säger Tom Wandell till HockeyNews.se.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!