Avslöjar: SHL-nykomlingen jagar tjeckisk VM-center


14 juni 2021
Timrå letar efter förstärkningar på forwardssidan.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se jobbar man nu för att värva in den tjeckiske VM-centern Robin Hanzl.
– Han finns med, det gör han, men det är ingenting som är klart, säger Kent Norberg till HockeyNews.se.

Timrå har ett par luckor i sitt lagbygge kvar att fylla inför den kommande säsongen, däribland högt upp i hierarkin på forwardssidan.

Men nu kan luckorna vara på väg att täppas till.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se har klubben vänt blickarna mot den tjeckiska ishockeyn och då närmast VM-laget som representerade landet i Riga.

Där ska sportchefen Kent Norberg ha fattat tycke för den 32-årige centern Robin Hanzl, som noterades för fyra assist på sju VM-matcher, som han nu jobbar för att säkra en signatur av.

– Han finns med, det gör han, men det är ingenting som är klart och det är säkerligen inte bara vi som är där. Men det vore skönt om vi vore ensamma, då skulle jag bli glad, säger sportchefen Kent Norberg till HockeyNews.se.

Timrå har i nuläget två kanadensare i Joey LaLeggia och Nolan Zajac på kontrakt och sportchefen öppnar för fler importer innan säsongen drar igång.

– Det kan nog bli en eller två importer, svar ja, säger han.

Den 32-årige centern har spenderat de fyra senaste säsongerna i KHL där det blivit totalt 114 poäng på 207 matcher, varav 31 poäng på 48 matcher för Spartak Moskva under den senaste säsongen.

Övergången är däremot inte i land än då det finns intresse från klubbar i såväl KHL och Schweiz för Hanzl efter att kontraktet med Moskvaklubben löpt ut.

– Jag gillar inte förändringar och jag pratar med Spartak, men det måste vara ett bra erbjudande. Jag har varit där i fyra år och har inget negativt att säga. Men intresset för tjeckiska spelare i KHL är inte längre så stort som det varit, säger Hanzl till tidningen Ustecky denik innan han medger att både SHL och Schweiz lockar:

– Jag överväger det. Båda ligorna tillhör toppen av Europa.