HockeyNews
PLUS

Luleå och Emanuelsson allt längre ifrån varandra: "Snart har vi fullt"

(16242) Petter Emanuelsson/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2021

Luleå och Petter Emanuelsson glider allt längre ifrån varandra.

– Snart har vi fullt, men man vet aldrig vad som kan bli framåt hösten, säger vice general managern Ulf Engman till HockeyNews.se.


Det har hänt en hel del i Luleås spelartrupp under försäsongen. Luleå har bland annat värvat in forwardstrion Konstantin Kamarek, Joonas Rask och Brendan Shinnimin.


Den senaste tiden har det snurrat rykten om att det kan bli en återförening med Linus Omark redan kommande säsong. Men det har också blivit några svidande farväl till trotjänarna Karl Fabricius och Niklas Olausson.


LÄS MERLuleås drömvärvning blir inte av – sportchefen tydlig: "Kommer att stanna"


Luleå är fortfarande på jakt efter en center. Och därför är det oklart hur det blir med den skadeförföljde högerskytten Petter Emanuelsson. Den 29-årige norrbottningen har spelat de senaste fem säsongerna i Luleå och då gjort 92 poäng (53 mål, 39 assist) på 202 SHL-matcher.


Både Emanuelsson och Luleå har varit avvaktande i fråga om en förlängning av hans kontrakt.


– Det har varit väldigt tyst runt honom. Snart har vi fullt, men man vet aldrig vad som kan bli framåt hösten. Jag tror inte att han har gjort något färdigt för jag tror ändå han skulle ringa om det börjar vara något hett, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Petter Emanuelsson i Luleåtröjan den 9 mars mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


LÄS MERInga operationstider – då återgår forwarden till spel


Petter Emanuelsson genomgick en ljumskoperation vid årsskiftet och var borta i ett par månader. Och när han skulle göra comeback lagom till SM-slutspelet drog han av hälsenan i början av mars och då var säsongen definitivt över.


LÄS MEROlycklig skada på träningen – nu är Luleåforwardens säsong över


Luleå har 13 forwards under kontrakt inklusive Petter Emanuelssons lillebror Einar Emanuelsson. Men frågan är var Petter Emanuelsson spelar till hösten.


– Min känsla är att han fokuserar fullt ut på att bli frisk till att börja med, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS