HockeyNews
PLUS

Regerande mästarna vidare: "Det har varit ett krig"

(19935) Tampa Bay
Bildbyrån

Publicerad: 9 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Regerande mästarna är vidare till semifinal i Stanley Cup-slutspelet.

Tampa Bay tog chansen och sätta punkt för Carolinas säsong i den femte matchen.

– Vi vann tre matcher på bortaplan i den här serien och det är inte enkelt. Det har varit ett krig att ta sig vidare från den här divisionen, säger Tampas tränare Jon Cooper.


Brayden Point öppnade målskyttet med ett läckert avslut i andra perioden och i den tredje blev Ross Coltons 2–0-mål det som punkterade matchserien.

Tampa Bay Lightning får fortsätter sin jakt på ännu en Stanley Cup-titel efter nattens seger som sätter punkt för matchserien mot Carolina.

LÄS MER: Hämtade upp 0–2 – nu kan Vegas avgöra på hemmaplan

Laget hamnade i samma sits som i första rundan mot Florida men den gången förlorade man den femte matchen.

– Vi spelade inte dåligt i match fem mot Florida och dom kom tillbaka starkt. Nu vinner vi tre matcher här på bortaplan och det är inte enkelt. Ledarskapet i vårt lag är viktigt men framför allt tror jag det handlar om erfarenheten. Vi har varit här förut, vi har en formula som fungerar och spelarna vet vad som ska göras och utför det. Jag är stolt över hur killarna hanterar det här under press, säger Tampas tränare Jon Cooper.


För Tampas del väntar nu vinnarna i matchserien mellan Boston och New York Islanders – där Islanders har möjligheten att ta sig vidare redan i natt.

– Jag kan kasta ur mig vilka klyschor som helst om vårt lag. Men jag är glad över att coacha det här laget och det här var två tuffa rundor för oss. Det har varit ett krig att ta sig vidare från divisionen, säger Cooper.

Carolina–Tampa 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

Mål: Brayden Point, Ross Colton.

Skott: 29–25 (11–8, 10–7, 8–10)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)