Brons till USA – efter förstakedjans dominans

(19899) USA jublar

Publicerad: 6 juni 2021

Tyskland har stått för en jätteprestation i årets Hockey-VM – men i bronsmatchen mot USA tog det stopp.
Förstakedjan visade vägen för amerikanarna och stod för totalt åtta poäng ihop i 6–1 segern.

Tyskland hade chans på sin första VM-medalj på 68 år då man ställdes mot USA i bronsmatchen av Hockey-VM under söndagen.

Men de tyska spelarna får fortsätta drömma ett tag till, då man föll med hela 6–1.

USA fick en smakstart på matchen och redan efter fem minuters spel hade Christian Wolanin gett amerikanarna ledningen.

Tyskarna skapade minst lika många farliga målchanser, men en kombination av dålig effektivitet och en storspelande Calvin Petersen i USA-målet gjorde att nollan var intakt efter den första perioden.

I stället kunde amerikanarna dra i från och inom loppet av 12 minuter i den andra perioden hade USA gått upp till en 5–0 ledning.

Tyskland fick dock en biljett in i matchen strax efter USA 5–0 mål då USA:s Alexander Chmelevski stod för en ful huvudtackling och fick matchstraff, men tyskarna lyckades inte få hål på Calvin Petersen i det fem minuter långa numerära överläget.

Det skulle man dock få i mitten av den tredje perioden, då Dominik Bittner stänkte dit reduceringen för Tyskland. Men det var alldeles för sent.

Uppförsbacken var för stor för och i stället kunde USA och Ryan Donato sätta punkt för matchen med drygt tio minuter kvar att spela.

USA – Tyskland 6–1 (1-0, 4-0, 1-1)
Mål, USA: Christian Wolanin, Conor Garland, Jack Drury, Jason Robertson, Trevor Moore
Mål, Tyskland: Dominik Bittner