HockeyNews
PLUS

Svenska Spel utökar positionen i svensk hockey: "Vill bidra till utvecklingen"

(19846) Patrik Hofbauer
Henrik Sjöberg

Publicerad: 2 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Svenska Spel blir ny huvudsponsor till SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan.

Svensk damhockeys högsta serie byter samtidigt namn till Svenska Spel Damhockeyligan och en stor satsning kommer att sjösättas – HockeyNews.se har träffat vd:n och koncernchefen Patrik Hofbauer.

– Satsningen på damhockeyn kommer att vara helt unik och vi är alla överens om att vi ska göra en insats för att lyfta damhockeyn i Sverige, säger Hofbauer.

Det nya avtalet kommer att gälla från och med 1 juli och fem år framöver.

Svenska Spel är sedan tidigare huvudsponsor åt Svenska Ishockeyförbundet och nu görs en ordentlig satsning på klubblagshockeyn.

– Jag tror att det är bra att hålla ihop svensk ishockey och för oss är det viktigt att arbeta ihop med starka varumärken som SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. Vi vill vara med och bidra till utvecklingen, hela vägen från landslagsnivå till klubbnivå. Det här känns förstås jättekul att det nu är klart, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.


Satsningen på damhockeyn har varit en av de viktigaste frågorna.

SDHL byter nu namn till Svenska Spel Damhockeyligan.

– Vi ska ge en prioritering till utvecklingen av damhockeyn och det är flera olika detaljer kopplade till det. Vi vill driva frågan om jämställdhet och certifiera ledare, utbilda spelare. Sen handlar det också om att skapa stjärnorna för att fler flickor och tjejer ska börja spela ishockey, säger Hofbauer.

LÄS MER: Svenska Spel blir ny huvudpartner till SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan

Det nya avtalet kommer att ge de olika ligorna stora miljonbelopp för att utveckla svensk hockey och tillsammans kommer parterna att jobba vidare med ytterligare ett antal viktiga frågor.

– Vi kommer att ta ett ansvar och jobba med utbildning för junior och seniorlagen när det gäller matchfixning och integritetsfrågor. Vi skapar en hotline för alla spelare som direkt kan ringa till våra utbildade omsorgskommunikatörer om man har ett riskbeteende för att fastna i spelproblematik. Det är ett stort grepp för att skapa en bättre kultur inom hockeyn, säger Hofbauer.

SDHL byter namn till Svenska Spel Damhockeyligan. Foto: Bildbyrån 

Det nya avtalet blir en viktig pusselbit inför framtiden för hockeyn som precis som många andra idrotter har en tung tid bakom sig.

– Självklart har pandemin slagit jättehårt mot idrotten. Vissa har klarat sig bättre och andra har haft det jättetufft. Det har vi sett genom Gräsroten där vi har delat ut pengar i förskott för att hjälpa de över 8800 föreningarna att få in pengar tidigare. Vi är på väg ur den här pandemin och vi ser väldigt långsiktigt på detta med fem år på avtalet. Vi ser verkligen fram emot att skapa bra värden tillsammans och nu samlar vi svensk hockey med förbundet och de tre stora ligorna, säger Hofbauer.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)