HockeyNews
PLUS

AIK värvar KHL-meriterad målvakt: ”En välskolad målvakt”

(19843) Pavel Khomchencko
photo.khl.ru

Publicerad: 2 juni 2021

FacebookXWhatsApp

AIK har gjort klart med en ersättare till Claes Endre.
På onsdagen presenterade man den ryske KHL-meriterade målvakten Pavel Chomtjenko. 

– Pavel är en målvakt som vill framåt hela tiden och en tävlingsmänniska som gör allt för att vinna och hjälpa laget, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm i ett pressmeddelande. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner


AIK har sedan det stod klart att Claes Endre väljer att lämna för seriekonkurrenten Björklöven varit på jakt efter en målvakt. 


På onsdagen meddelade klubben att man gjort klart med den ryske KHL-meriterade målvakten Pavel Chomtjenko 


– Pavel är en målvakt som vill framåt hela tiden och en tävlingsmänniska som gör allt för att vinna och hjälpa laget. Han är en väldigt ödmjuk människa och bra karaktär och vi är såklart väldigt glada över att äntligen ha fått klart med honom, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm till klubbens hemsida. 


Den 26-årige ryssen kommer närmast från spel i den ryska andraligan, där han noterades för 16 matcher och 91.7 i räddningsprocent. Han gjorde även tre matcher för Spartak Moskva i KHL. 


– Jag har hört gott om honom både som tävlingsmänniska och person privat. Jag tror och hoppas han kommer ta ytterligare kliv hos oss i AIK Hockey, säger AIK:s målvaktstränare Christopher Heino Lindberg fortsätter:


– Pavel Chomtjenko är en välskolad rysk målvakt i en bra ålder som gjort det bra många år i VHL, och även fått känna på spel i KHL för Spartak. Jag ser fram emot att få träffa honom med familj och börja gnugga.


Totalt har Chomtjenko gjort 10 KHL-matcher, där han haft en räddningsprocent på 90.1. Nu bär det alltså av till Sverige och 26-åringen ser fram emot sitt nya uppdrag.


– Jag är väldigt glad över att få bli en del av det här laget! Det här är en ära för mig, jag ska göra mitt bästa för att hjälpa klubben och göra allt för att vi som lag ska uppnå de mål vi har satt upp.


Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)