(19834) Tampa
James Guillory/Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2021

Tampa Bay har kopplat ett rejält grepp om kvartsfinalmötet med Carolina.
I natt vann de regerande mästarna återigen med 2–1 som nu har med sig en 2–0-ledning i matcher inför dubbelmötet i Amalie Arena.

2–1 skrevs slutresultatet till i första mötet mellan Carolina och Tampa Bay efter att gästernas Barclay Goodrow avgjort med åtta minuter kvar att spela.

Slutresultatet i nattens returmöte? 2–1 till Tampa Bay.

Precis som i första matchen kunde Tampa ta ledningen och den här gången var det Alex Killorn som kunde bryta dödläget i mitten av den andra perioden, en ställning som stod sig resten av perioden.

Carolina jagade en kvittering i tredje perioden men istället för 1–1 kunde Tampa utöka sin ledning åtta minuter in när Anthony Cirelli prickade in pucken med backhand efter en fin öppnande pass från Victor Hedman.

Hemmalaget kunde reducera med 1:30 kvar på klockan men förgäves. Ytterligare en uddamålsförlust för Carolina som nu reser till Florida där man behöver vinna minst en av två matcher för att hålla liv i säsongen.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)