HockeyNews
PLUS

De leder jakten på VM-forwarden: ”En spelare vi tittat på”

(19722) Mathias From
Bildbyrån

Publicerad: 31 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Den danske VM-forwarden Mathias From är på väg tillbaka till Sverige.
Nu jagas han av flera allsvenska och utländska klubbar – men enligt uppgifter till HockeyNews.se leder nykomlingen Troja-Ljungby jakten. 

– Det är en spelare vi tittat på så klart. Men jag vet också att det är flera andra klubbar som är intresserade, säger sportchefen Daniel Håkansson. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner


Mathias From är just nu och representerar Danmark på Hockey-VM, där han så här långt stått för två poäng på sex matcher. 


I förra veckan berättade den danske forwarden för HockeyNews.se att han gärna återvänder till Sverige efter en tyngre säsong i den tyska ligan. 


– Jag tänker spela bra här på VM och sen får vi se vad som händer. Jag har pratat lite med min agent och har inte stängt några dörrar till något. Det jag vet är att jag inte ska tillbaka till Düsseldorf i alla fall, det blir ingen fortsättning där.

– Jag letar i Sverige och vill gärna tillbaka dit. Jag vill visa att året i Tyskland har varit väldigt bra för mig personligen, så det är min tanke just nu, sa han då. 


Enligt uppgifter till HockeyNews.se är där åtminstone fem klubbar kvar i jakten efter 23-åringen, men det är nykomlingen Troja-Ljungby som just nu ligger längst fram i ledet. Så väl Kristianstad som Västerås har visat intresse, men det finns även intresse från den tyska och finska klubbar. 


– Vi håller på att se över Mathias situation och för diskussioner med både svenska och utländska klubbar. Nu har fokuset legat på VM för hans del, men vi får se vad saker och ting tar vägen här den närmaste tiden, säger hans agent Joakim Persson. 


Är huvudfokuset att sajna något i Sverige?


– Huvudfokus är att hitta en god position en god miljö för Mathias. Sen var det är någonstans, det får vi se. Men det är klart, han har haft fina säsonger här i Sverige och uppskattar allting här, så han sticker inte under stolen med att det ligger högt upp på hans lista. 


Trojas sportchef Daniel Håkansson bekräftar intresset för From när vi når honom. 


– Det är en spelare vi tittat på så klart. Men jag vet också att det är flera andra klubbar som är intresserade. Vi är intresserade, men vi får se vad som händer, säger Håkansson. 


Vad säger du om honom som spelare?


– Det är en skicklig spelare som har bra skridskoåkning och driv. Han har spelat på hög nivå, men jag tror att han har mer att ge också. Det är en intressant spelare. 


Även Västerås sportchef Patrik Zetterberg bekräftar intresset.


– Det är en spelare som finns med på listan över namn vi är intresserade av. Vi har en forwardsroll som är ledig där han är ett av namnen vi tittar på och har haft en dialog kring. Vi får se vad det blir, men att han finns med på de namn vi tittar på kan jag säga ja till, säger Zetterberg.


Den gångna säsongen blev det 17 poäng (5+12) på 36 matcher för Düsseldorf i den tyska ligan. Tidigare har From även representerat Rögle, Södertälje, AIK och Modo. 




Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)