HockeyNews
PLUS

Skyttekungen nobbade SHL för att stanna i HV71: ”Klart att det lockade mig”

(19739) Fredrik Forsberg
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Flera SHL-klubbar visade intresse för HV71:s skyttekung Fredrik Forsberg inför nästa säsong. 

Men trots locktonerna valde han att hänga med Smålandsklubben ner i HockeyAllsvenskan. 

– Jag vill känna att jag spelar mer och får vara en ledande spelare som får spela alla matcher, säger han till HockeyNews.se



17 SHL-mål skapar förstås intresse från andra SHL-klubbar, men den 24-årige forwarden Fredrik Forsberg gjorde ett något oväntat val och valde att nobba SHL-buden för att hänga med HV71 ner till allsvenskan. 


I förra veckan signerade han ett nytt tvåårskontrakt med Smålandsklubben. 


– Jag kände att HV71 har något väldigt bra på gång och att de fått ihop en väldigt bra trupp med spelare som stannat kvar och även nyförvärv som kommit in. Jag tror att det kan bli en väldigt bra säsong, säger han. 


LÄS MER: Forsberg om genombrottet: ”Alltid haft det problemet i min karriär”


Den gångna säsongen var på många sätt rörig för Fredrik Forsberg, men poängmässigt är han nöjd med sin första riktiga hela säsong i SHL. Totalt blev det 26 poäng (17+9) på 50 matcher. 


Han tror att valet att stanna kvar i HV71 är bäst för sin egen fortsatta utveckling. 


– Jag känner att jag behöver spela mer. Förra säsongen var lite hackig med istid till och från, även om jag målmässigt hade en bra säsong. Jag vill känna att jag spelar mer och får vara en ledande spelare som får spela alla matcher. Där hade HV71 en bra plan för mig, säger han. 


Under den gångna säsongen fick 24-åringen stundtals motta stor kritik för sitt defensiva spel. Men det är något han hela tiden jobbar hårt för att förbättra. 


– Andra halvan av säsongen tycker jag att jag kom in i det ganska bra, men jag jobbade väldigt hårt med video och detaljer för att få rätt på det. Jag vill förbättra den biten och det är också en del i valet av att stanna i HV. Jag vill känna mig mer komplett, så att jag kan spela både i defensiva och offensiva situationer framöver.


Sen lockar det att klubben satsar tillbaka mot SHL direkt också va?


– Så är det ju. Så klart, att gå upp till SHL med HV71 hade varit det ultimata och jag tror att vi har en bra chans med det lag vi har fått ihop. Det är klart att det lockade mig, säger Forsberg som ser fram emot att spela inför fullsatta HV-läktare:


– Jag har mött HV71 några gånger med andra lag och vet att det är ett otroligt bra tryck. Det var lite surt att inte få uppleva det i år, så det gjorde mig extra sugen på att stanna. 




Fredrik Forsberg gjorde 17 mål den gångna säsongen. Foto: Bildbyrån


HV71 har värvat på friskt under silly season och har redan nu växt ut som en tydlig favorit till vinnare av HockeyAllsvenskan kommande säsong. Fredrik Forsberg tycker att lagbygget ser spännande ut. 


– Det ser väldigt bra ut. Vi har fått behålla en stomme och sen har vi spetsat med nyförvärv som varit toppspelare i allsvenskan och även några utifrån. Jag tror att HV71 kommer få ett otroligt bra lag och det var ju något som lockade mig att stanna också, säger han. 


Ni kommer verkligen bli laget att slå. Hur ska ni hantera den pressen?


– Det är klart att alla kommer vilja åka hit och vinna mot oss. Men vi har redan börjat ta tag i den biten på mötena och det kommer bli en otroligt tuff säsong och det finns inga lätta matcher i allsvenskan. Jag tror alla vi vet om att vi är ett jäkligt bra lag med det lag vi har nu. 


Får vi se 30 mål i HockeyAllsvenskan av Fredrik Forsberg igen?


– Ja, men jag hoppas verkligen det, säger han med ett skratt. 


– Nej, men det ska stämma med allting och man ska hålla sig skadefri och så där, men det är klart att jag hoppas på det. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)