(19677) Tre Kronor

Publicerad: 22 maj 2021

VM i Riga fick en tung start för Tre Kronor.
I premiärmatchen mot Danmark föll man med 4–3.

Häromveckan föll Tre Kronor mot Danmark i Nordic cup i Malmö som en del i förberedelserna inför VM.

Och när lagen stötte på varandra i Riga i vad som var de två lagens första match i världsmästerskapet så upprepade sig historian när det svenska landslaget hade svårt att få spelet att stämma.

Efter en mållös förstaperiod var det visserligen Tre Kronor som tog ledningen när Carl Klingberg serverades ett friläge på en dansk felpassning.

Ledningen stod sig i åtta minuter innan Danmark kunde kvittera, bara för att Henrik Tömmernes kunde pricka in 2–1 till Tre Kronor knappt fem minuter senare.

Men det var ändå dansk ledning efter två perioder efter att Nicklas Jensen gjort sitt andra, men inte sista, mål i matchen för att kvittera och halvminuten senare spelade han fram Emil Kristensen för 3–2.

Jensen fullbordade sedan sitt hattrick när han gjorde 4–2 i numerärt överläge drygt åtta minuter in i tredje perioden. Klingberg såg till att ge Tre Kronor målmässig kontakt med sitt andra mål för dagen när nio minuter var kvar på klockan.

Närmare än så kom däremot inte Tre Kronor, som visserligen parkerade i offensiv zon efter Klingbergs mål.

En tung start på VM i Riga med andra ord.

Danmark–Tre Kronor 4–3 (0–0, 3–2, 1–1)
Mål, DAN: Nicklas Jensen 3, Emil Kristensen
Mål, SVE: Carl Klingberg 2, Henrik Tömmerens
Skott: 22–23 (7–3, 6–9, 9–11)