HockeyNews
PLUS

Tre Kronor har gjort sitt målvaktsval inför VM-premiären

(19676) Johan Garpenlöv/Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor har mörkat målvaktsvalet inför VM-premiären mot Danmark.

Men lite drygt en och en halv timme före nedsläpp blev det officiellt vem som vaktar kassen.


Det blir Växjös färske SM-guldvinnare Viktor Fasth som vaktar Tre Kronors mål mot Danmark i VM-premiären klockan 11.15 på lördagen.


Landslagsledningen väljer 38-årige Fasth, som inte har spelat någon match på en månad på grund av en ljumskskada, men som har fyra VM-turneringar och ett OS bakom sig.



Ak Bars Kazans Adam Reideborn är reserv och ombytt medan Brynäsmålvakten Samuel Ersson är en av spelarna som får följa Danmarksmatchen från läktarplats. Men Ersson har blivit registrerad i VM-truppen som nu innehåller tre målvakter.


LÄS MERViktor Fasth ser fram emot sitt femte VM – men fortsätter han i Växjö?


Tre Kronor spelar med sju backar och 13 forwards. De som inte får byta om är backarna Albert Johansson, Färjestad och Jesper Sellgren, Frölunda. På forwardssidan är det Filip Hållander, Luleå, och Jesper Frödén, Skellefteå.


Danmark får klara sig utan den knäskadade före detta Malmö-forwarden Frederik Storm. Tre Kronor föll mot Danmark i Malmö i en av två träningslandskamper före VM. Det var första gången som Danmark vann över Tre Kronor i något sammanhang.


– Vi lärde oss hur de spelar och de spelade på två olika sätt i matcherna. I den första var de lite mer offensiva och skjutglada. I den andra matchen var de lite mer defensiva och försvarade sig mer som de normalt brukar göra, så vi har känt på de båda stilarna som de kan spela, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.


I Danmark finns svenskbekantingar som bröderna Markus och Oliver Lauridsen, Brynäsvärvningen Nick Olesen och förre NHL-forwarden Mikkel Bödker.


– De har skickliga forwards och är individuellt skickliga, så vi måste se upp med dem. Det vi kan straffa dem med är deras målvaktsspel och försvarssidan, säger Garpenlöv.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)