HockeyNews
PLUS

Djurgården ger fyra juniorer A-lagskontrakt: "Talangfulla spelare"

(19572) Pontus Johansson, Ludvig Hedström/Alex Brännstam
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 14 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården fortsätter att satsa ungt i SHL.

Tidigare var JVM-centern Oscar Bjerselius SHL-klar – nu lyfter Stockholmsklubben upp tre juniorlandslagasbackar.


I måndags drog Djurgården igång försäsongsträningen med rejäla fyspass på Bosön utanför Stockholm. Där fanns de tidigare juniorlandslagsspelarna Oscar Bjerselius, Alex Brännstam, Ludvig Hedström och Pontus Johansson med.


Och nu har de fått kontrakt över kommande säsong i SHL. Det innebär att Djurgården har nio backar på kontrakt inklusive Brännstam, Hedström och Johansson.


Alex Brännstam spelar i Djurgården även 2021/2022. Foto: Bildbyrån.


LÄS MERDjurgården har fem centrar – men flera spetsforwards saknas


Sedan tidigare har Oscar Bjerselius spelat tillräckligt mycket i SHL för att ha säkrat ett kontrakt till 2022. Det gör att han är en av fem centrar i Djurgårdens trupp.


– Alla fyra är talangfulla spelare som vi tror kan utvecklas till nästa nivå. Med det sagt ser vi dem konkurrensutsätta och tävla fullskaligt i vår herrlagsmiljö, såväl kortsiktigt som långsiktigt. Framför allt står dessa spelare för tävling, att de aldrig ger upp och har en stark karaktär, inleder Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida .


LÄS MERJosefson om hjärnskakningen och vägen tillbaka till Djurgården


Förra säsongen blev Bjerselius utlånad till allsvenska Väsby på slutet av säsongen. Brännstam spelade en del i Vita Hästen medan Hedström var utlånad under en period till Almtuna. Pontus Johansson spelade 18 matcher för Segeltorp i Hockeyettan.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!