HockeyNews
PLUS

AVSLÖJAR: Växjös backbjässe jagas av SHL-konkurrenten

(19261) Ilari Melart
Bildbyrån

Publicerad: 11 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Han vann SM-guld med Växjö igår – nu kan HockeyNews.se berätta att Växjös backbjässe Ilari Melart jagas av flera klubbar, däribland SHL-konkurrenten Frölunda.


Han vann SM-guld med Växjö igår – nu kan HockeyNews.se berätta att Växjös backbjässe Ilari Melart jagas av flera klubbar, däribland SHL-konkurrenten Frölunda.

Det har knappt gått ett dygn sedan Ilari Melart bärgade sitt första SM-guld i karriären.

Nu kan HockeyNews.se avslöja att den 32-årige hårdskjutande backbjässen jagas av flera klubbar. Enligt uppgifter har både SHL-konkurrenten Frölunda och den tyska storklubben Mannheim lagt ett bud på backen. Även Växjö ska finnas med i bilden.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström vill varken bekräfta eller dementera intresset, men medger att det är en intressant spelare.

– Jag kommer inte att uttala mig exakt om några namn och kommenterar egentligen bara de spelarna vi har, men det är en bra spelare. Absolut.

Är han den backtyp ni skulle behöva i Frölunda?

– Vi tappar (Jesper) Sellgren och det är klart att vi känner att vi vill ha in en bra back. Sedan exakt hur den backen skall se ut eller vilka förmågor han ska ha kanske vi håller för oss själva. Men det är klart att Jesper har tuggat mycket istid för oss och det behöver vara en back som ska ha en större roll. Det känner vi ju.

Backen anslöt till Växjö i början av förra säsongen efter att ha gått klubblös sedan han inte fick förnyat kontrakt med Färjestad säsongen dessförinnan. I Småland har backen fått en stor roll både defensivt och offensivt och på 82 matcher har det blivit 39 poäng.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)