Holmberg matchjälte i förlängningen – Växjö kan vinna guld på måndag

(19485) Holmberg

Publicerad: 8 maj 2021

ÄNGELHOLM. Växjö utökade ledningen i finalserien mot Rögle till 3–1 i matcher och har nu chans att vinna guld på måndag.
Det efter att Pontus Holmberg klivit fram och avgjort i förlängningen.

Växjö åkte på en 5–1 förlust mot Rögle i torsdags.

Men i lördagens match tog smålänningarna revansch och nu har man skaffat sig tre matchbollar och chansen att avgöra på hemmaplan på måndag.

Gästerna öppnade målskyttet efter drygt elva minuters spel, sedan Brendan Gaunce styrt in ett skott från Linus Nässén.

Men Rögle åt sig tillbaka i matchen och fick en drömstart på den andra perioden. Efter blott 33 sekunders spel in på mittenakten skickade Anton Bengtsson in kvitteringen via stolpen och in efter en vunnen tekning.

Efter att Fredrik Karlström dragit på sig en utvisning efter drygt sex minuters spel i mittenakten ökade Rögle på sin ledning. Niklas Hansson drog iväg ett skott från blå i powerplay och pucken letade sig in bakom Erik Källgren.

Växjö gav sig dock inte och efter drygt sex minuters spel i den tredje perioden skickade Richard Gynge in kvitteringen efter en vunnen tekning i anfallszon.

Med en och en halv minut kvar av matchen åkte Rögle på ett lagstraff efter att ha spelat med för många spelare på isen. Men trots hård Växjöpress lyckades Rögle reda ut stormen och ta matchen till förlängning.

Efter blott en minuts spel i förlängningen klev Pontus Holmberg fram och satte avgörandet. Det var tredjekedjans sjunde matchavgörande mål i SM-slutspelet.

Rögle – Växjö 2–3 efter förlängning (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)