Efter hårda kritiken – NHL-klubben döms till miljonböter: "Oacceptabelt"


6 maj 2021
New York Rangers kritiserade NHL:s disciplinnämnd med George Parros i spetsen efter att Tom Wilson dömts till böter på 5 000 dollar.
Nu svarar NHL genom att bötfälla Rangers med motsvarande 2,1 miljoner svenska kronor.

Annons

Det var efter matchen mellan New York Rangers och Washington Capitals tidigare i veckan, där Capitals forward Tom Wilson gav sig på två Rangersspelare och bland annat drog ned Artemi Panarin i isen på ett sätt som gjorde att Panaris säsong tog slut, som Rangers öppet kritiserade ligan och dess disciplinnämnd.

I ett pressmeddelande beklagade man sig över att George Parros, chef för NHL:s disciplinnämnd, bestämt sig för att enbart bötfälla Wilson och inte dela ut någon avstängning.

Ett uttalande som nu slår tillbaka mot Rangers.

Under torsdagen meddelade nämligen ligan att de bötfäller Rangers med 250 000 dollar, motsvarande drygt 2,1 miljoner svenska kronor, för klubbens uttalande.

– Publika kommentarer likt de Rangers utfärdade som var av personlig karaktär och kränkande mot en beslutsfattare i ligan är inte något som tolereras. Vi förväntar oss inte att lagen i ligan ska hålla med om alla beslut som tas av disciplinnämnden men att gå så långt som Rangers gjorde i att visa sitt missnöje är oacceptabelt. Det är inte rättvist att ifrågasätta George Parros professionalism och huruvida han är lämplig för sin roll, säger kommisionären Garry Bettman.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons