HockeyNews
PLUS

Bäst i SM-slutspelet – Enroth hoppas på VM-spel: "Alltid intresserad"

(13825) Jhonas Enroth/Örebro
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 3 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Jhonas Enroth har bäst räddningsprocent i SM-slutspelet och på så sätt bäst av målvakterna.

Men VM-guldvinnaren har ännu inte hört något från Tre Kronor-ledningen om han blir aktuell för VM.

– Det är klart att man alltid är intresserad, men jag vet faktiskt inte vad som gäller med VM, säger Enroth till HockeyNews.se.


Under helgen gjorde Tre Kronor förändringar i den preliminära landslagstruppen till VM i Lettland. Inför landskamperna mot Norge den här veckan blev SHL-spelarna Arvid Holm, Jesper Pettersson, Michael Lindqvist, Sebastian Strandberg och Daniel Viksten bortgallrade.


Från KHL kallades målvaken Adam Reideborn in och från SHL anslöt backen Gustav Backström och forwarden Emil Larsson från Örebro samt Skellefteåtrion Jonatan Berggren, Jesper Frödén och Andreas Wingerli.


Reideborn gör därmed SHL-duon Samuel Ersson, Brynäs och Niklas Rubin, Frölunda, sällskap. Men SM-slutspelets hetaste målvakt, Jhonas Enroth, har ännu inte hört något från landslagsledningen.


– Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är klart att man alltid är intresserad, men jag vet faktiskt inte vad som gäller med VM. Vi får se om det är någon som hör av sig annars får man börja sikta in sig på nästa år, säger Enroth till HockeyNews.se.


Örebros stjärnmålvakt Jhonas Enroth är sugen på VM-spel med Tre Kronor och hoppas på ett samtal från landslagsledningen. Foto: Bildbyrån.


Efter de två landskamperna mot Norge den här veckan väntar genrep i Prag där Carlson Hockey Games spelas nästa vecka.


VM i Lettland drar igång den 21 maj.


– Det har inte varit så jättemycket i tanken. Min säsong var inte så jättestark i början och jag vet inte om det fortfarande ligger i deras bakhuvud. Vi får se. Jag får ställa mig till det ifall jag får frågan, säger Jhonas Enroth.


Från KHL är inte längre Lars Johansson, Magnus Hellberg eller Anders Lindbäck aktuella för VM. Från NHL kan Jacob Markströms Calgary däremot missa Stanley Cup-slutspelet.


32-årige Jhonas Enroth fanns med i truppen i senaste VM-turneringen 2019 i Slovakien och han var med i OS både 2014 och 2018 förutom vid VM-guldet 2013 i Globen.


Enroth prickade formtoppen efter att ha hållit nollan för Örebro borta mot Djurgården den 14 januari.


– Ja, haha. Jag tror att det var där det vände lite grann, säger Enroth.


LÄS MEREnroth om första nollan i Örebro – som hyllar Mathias Bromé


– Framför allt sista tre månaderna kände jag att det gick väldigt bra i alla fall. Jag hade väl lite problem i höstas och kände att mitt spel inte satt som jag ville, men lyckades reda ut det till slut. Sista delen är jag jättenöjd med.


Jhonas Enroth var en stor anledning till att Örebro slog ut Leksand i SM-kvartsfinalen och pressade finalisterna Växjö i semin där han höll nollan i en av matcherna.


– Jag tyckte att vi var starka och vi kände att vi hade nåt på G. Det var rätt läge för oss om man ska säga så. Vi hade en riktigt bra känsla i gruppen. Men det gick inte hela vägen. Förhoppningsvis kan vi ta lärdom av det, säger Enroth


Nu blir det förändringar i både tränarstaben och i spelartruppen inför kommande säsong.


– Det är så det är i dagens läge. Jag tror inte att vi tappar alltför många och jag tror att vi har i stort sett alla backar kvar förutom Robin Salo. Det är klart, alla vill ta sig framåt i karriären och vissa vill testa på andra grejer. Det är så det är, säger Enroth.


Hans norska kollega i Örebro, Jonas Arntzen, blir inkallad till det norska landslaget inför VM, men Arntzen är inte med i de två landskamperna den här veckan mot Tre Kronor.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!