HockeyNews
PLUS

Kommer HV71 att erbjuda Thörnberg kontrakt i Hockeyallsvenskan?

(5726) Thörnberg
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 28 april 2021

FacebookXWhatsApp

Efter HV71:s degradering till Hockeyallsvenskan har supportrar startat en namninsamling i hopp om att få se den förra stjärnforwarden Martin Thörnberg göra comeback i Jönköpingsklubben.

På tisdagens medlemsmöte fick sportchefen Johan Hult frågan om HV kan tänka sig erbjuda Thörnberg ett kontrakt.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

Unibet – ligans huvudpartner 


Förra våren fattade HV71:s sportchefer Johan Hult och Johan Davidsson beslut om att inte erbjuda HV-veteranen och fyrfaldige SM-guldvinnaren Martin Thörnberg något nytt kontrakt.


Det var något som Thörnberg tog mycket hårt, men under hösten fortsatte han hockeykarriären i HC Dalen i Hockeyettan och var med om att ta Norrahammarslaget till kvalet till Hockeyallsvenskan.


37-årige Thörnberg gjorde 31 poäng (16 mål, 15 assist) på 21 matcher i Hockeyettan. Han har skrivit på ännu en säsong med Dalen.


Men om HV71 skulle blanda sig i leken kan saken hamna i ett annat läge. HV71-supportrar har startat en namninsamling för att få se Martin Thörnberg i den nu hockeyallsvenska klubben som tänker satsa för att ta sig tillbaka till SHL så snabbt som möjligt.


Blir det en återkomst för Martin Thörnberg i HV71? Det återstår att se. Foto: Bildbyrån.


Enligt Aftonbladet är det klart att Tommy Samuelsson blir ny huvudtränare i HV71.


Frågan är om Martin Thörnberg, som fyller 38 år i höst, kan bli aktuell och erbjudas ett kontrakt i HV.


– Jag har inte haft någon dialog med Martin nu utan just nu har vi haft en dialog utifrån att vi vill sätta en headcoach och gärna en assisterande och gärna ytterligare helst fortsätta med William (Rahm, målvaktstränaren) när det gäller den biten, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida .


LÄS MEROklar framtid för HV:s sportchef – men jakten på ny coach är inledd


Tommy Samuelsson är kvar i slutspelet i Schweiz och är i semifinal med Zürichlaget ZSC Lions där han är assisterande tränare till förre förbundskaptenen Rikard Grönborg.


Att svara på om Martin Thörnberg kan bli aktuell för en comeback i HV är inte helt enkelt för Johan Hult:


– Det är väl som alltid när man bygger ett lag så gör man det med stor hjälp av sina coacher. Jag tror inte på receptet att värva hit spelare när man inte är överens med coachstaben om hur man vill forma laget. Sedan är det en rad parametrar hela tiden man väver in, alltifrån mjuka värden, hårda värden, skadehistorik. Det kan vara statistisk och analys och man försöker hitta tydliga roller samtidigt som man väver in vilka som redan finns på kontrakt och vilka som är på väg underifrån. Den resan kommer i grund och botten inte se annorlunda ut i år. Sedan om Martin kommer ingå i de planerna, det får framtiden utvisa helt enkelt. Som sagt, Martin är en otrolig hockeyspelare och en fantastiskt bra ambassadör för HV71.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!