Spaningar från Skellefteå-Rögle: ”Vilken gigant”

(19319) Rögle-Skellefteå

Publicerad: 27 april 2021

Skellefteå har kvitterat i semifinalsserien mot Rögle, efter att ha avgjort i den första förlängningsperioden.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter, Mattias Persson gjorde under matchens gång.

Klev återigen fram när det behövdes som mest

Skellefteås stjärnor var relativt osynliga i både match ett och två, men när laget återigen vände och kvitterade en matchserie så var det än en gång stjärnorna som klev fram. Kedjan med Joakim Lindstrröm, Pär Lindholm och Melker Karlsson skapade långa byten på Rögle i den tredje perioden och var också drivande när matchen avgjordes i den första förlängningsperioden. Vilken vinnare Joakim Lindström är, alltid som bäst när det gäller som mest.

En gigant – gav sitt lag chansen

Rögle var dominanta i spelet och vann skotten överlägset, men Gustaf Lindvall gav verkligen sitt lag chansen och stod i vägen för nästintill allt. Han räddade frilägen, skott utifrån och skott från nära håll. Räddningen i slutet av den andra perioden, när han slajdar över och på något sätt lyckas rädda Éric Gélinas skott var helt sanslös. Utan honom hade den här matchen slutat helt annorlunda.

Helt korrekt bortdömt

Skellefteå trodde att de hade gjort 2–1 med några minuter kvar av den tredje perioden, men domarna var vaksamma och ringde på målet. Reglerna är tydliga och du får inte vara i målområdet och förhindra målvakten att göra sin räddning, vilket Jesper Frödén gjorde i det här fallet. Sen kan man säga vad man vill om den regeln då Frödén egentligen bara åker förbi och skymmer Rifalk. Men att domarna tog ett korrekt beslut utifrån regelboken är det inget snack om.

Börjar likna sig själv igen

Leon Bristedt har haft svårt att ta sig tillbaka efter covid-19 och har matchats sparsamt de senaste månaderna. I samband med att Rögle åkt på skador på både Daniel Zaar och Dennis Everberg har forwarden fått mer speltid och han ser ut att klara det alldeles galant. Han gjorde en kanonmatch igår och var på nytt dominant ikväll, då han låg bakom mycket i offensiven och var delaktig i 1–1 målet. Framförallt har han en helt annan fart i benen än tidigare och han börjar likna sig själv igen. Det är ett stort glädjebesked för Rögles del om Bristedt kan vara med och bidra ännu mer.

Oerhört kompakt försvarsspel

Efter förlusten igår, där Rögle var allt annat än påkopplade i starten av matchen hittade skåningarna direkt tillbaka till sitt kompakta försvarsspel i match fyra. Det äckligt disciplinerade försvarsspelet som man visade upp i match ett och två var lika bra, om inte än bättre idag. Man höll Skellefteå på utsidan och gjorde det oerhört svårt för hemmalaget att skapa heta chanser, vilket Skellefteås blott 18 skott också vittnar om. Gång på gång satte Rögle tidigt stopp för Skellefteås flygande anfall, vilket gjorde att man snabbt kunde vända på spelet. Den enda anledningen till att Rögle inte gick vinnande ur den här matchen stavas Gustaf Lindvall.

Skellefteå – Rögle 2–1 efter förlängning (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)