HockeyNews
PLUS

Södertäljes succémålvakt flyttar vidare – här är nya klubben

(19292) Jussi Rynnäs
Bildbyrån

Publicerad: 26 april 2021

FacebookXWhatsApp

Jussi Rynnäs fick en dålig start i Linköping och lånades ut till Södertälje där det gick desto bättre.

Men efter en säsong och spel i två svenska klubbar flyttar Rynnäs vidare.


På måndagen blev det officiellt att den välmeriterade finländske målvakten Jussi Rynnäs kommer att spela för österrikiska Linz kommande säsong.


– Han är en väldigt kompakt och mobil målvakt som alltid ger hundra procent under träningen. För många år sedan lärde jag känna honom på ett målvaktsträningsläger och även då blev jag mycket imponerad av hans inställning och engagemang. Till slut var det två punkter som var avgörande för mig: Han har egenskapen att alltid vilja förbättra sig och är en absolut lagspelare. Med sitt fysiska tillstånd och sin personlighet kommer han säkert att ge mycket glädje åt fansen i Linz, säger Black Wings sportchef Jürgen Penker till klubbens hemsida .


Jussi Rynnäs värvades inför den förra säsongen till LHC som ersättare för Jonas Gustavsson som kort inför SHL-premiären meddelade att hans karriär var över.


Jussi Rynnäs blev utlånad från LHC till Södertälje. Nu är han klar för Linz i Österrike. Foto: Bildbyrån.


Rynnäs fick en tuff start i Linköping och blev utlånad till Södertälje. I Hockeyallsvenskan gick det betydligt bättre och han hjälpte SSK till en fjärdeplats och kvartsfinal i slutspelet.


Den 33-årige finländaren blir nu lagkamrat med bland andra den tidigare SSK-forwarden Dragan Umicevic.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)