HockeyNews
PLUS

Djurgården intresserat av att förlänga med tidigare NHL-backen: "Dialog"

(19190) Marc-André Gragnani/Djurgården
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 20 april 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården visar intresse för Marc-André Gragnani.

Den NHL-meriterade kanadensiske OS-backen kom in i säsongen i ett sent skede.

– Vi har en dialog med Djurgården där just nu. Vi får se om det är lösbart eller inte, säger Gragnanis agent Andreas Johansson till HockeyNews.se.


Utan att ha spelat ishockey på nästan ett helt år kom Marc-André Gragnani från Montreal till Stockholm och visade klass direkt.


På sina fem matcher i SHL:s grundserie gjorde han poäng i varje match (två mål och tre assist och skapade ett lugn i egen zon. Nu återstår det att se om han och Djurgården kan komma överens om ett kontrakt för nästa säsong.


– Gragnani har åkt hem. Han stortrivdes i Sverige. Han stortrivdes i Djurgården, det finns inga hemligheter med det, säger hans agent Andreas Johansson till HockeyNews.se.


Han fortsätter:


– Vi har en dialog med Djurgården där just nu. Vi får se om det är lösbart eller inte. Det har hänt ganska mycket i Djurgården och saker och ting ska landa i många klubbar innan man verkligen trycker på knappen. Marc-André är väldigt positiv i alla fall.


Det finns ett ömsesidigt intresse mellan Marc-André Gragnani och Djurgården om att skriva kontrakt för nästa säsong. Foto: Bildbyrån.


Men det låter som att det finns ett intresse från Djurgårdens sida?


– Ja, de är intresserade, absolut. Det var ömsesidigt och de har haft ett bra snack innan han åkte.


LÄS MERDjurgården värvar från konkurrent


Djurgården har tidigare haft den väldigt NHL-meriterade erfarne defensive backen Jason Garrison under två säsonger och när han återvände kom han till Sverige på ett så kallat artistkontrakt och anlände i november.


– Ja, det finns flera olika alternativ som du vet. Det beror på klubben, och har med skatter att göra, och på spelaren, hur mycket han vill ha ut och så vidare. Men dit har vi inte kommit än. ”Grags” är öppen för det mesta. Han trivdes jäkla bra här, fast det blev för få matcher. Det var synd att han fick den sista skadan för det gick inte att spela då, säger Andreas Johansson.


LÄS MERDjurgården jobbar för att få hem Olle Alsing: "Skulle vara en bra pjäs"


Det behövs däremot ingen operation för att reparera skadan.


– Nej, det var inget trasigt på det sättet. Men han var uppe hos mig på kontoret dagen efter och det såg ut som han hade fått bett av tio stycken jordgetingar…


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)