HockeyNews
PLUS

Deras framtid i Djurgården är oklar: "Kommer att kommentera"

(19167) Henrik Eriksson/Nardella/Rakhshani
Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. En rad spelare lämnar Djurgården inför nästa säsong.

Fortfarande är det oklart med ett par namn som hade ledande roller i laget.


Det blir ett till stora delar nytt Djurgården kommande säsong under ledning av nye huvudcoachen Barry Smith.


Forwarden Dick Axelsson har till HockeyNews.se sagt att han lämnar Djurgården efter tre säsonger och totalt fem i Stockholmsklubben.


– Jag kommer att lämna Djurgården och kommer med besked i slutet på månaden angående vad jag kommer att hitta på, sa Axelsson till HockeyNews.se i förra veckan.


Då hade han inte haft sitt avslutande samtal med Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


– Jag ämnar ha det samtalet med honom och därför får han stå för det han har kommunicerat. Vi har inte haft den dialogen han och jag så jag avvaktar med att kommentera Dick tills vi har pratat, säger Eriksson till HockeyNews.se.


Dick Axelsson säger sig lämna Djurgården och har tackat för sig. Foto: Bildbyrån.


De två tidigare säsongerna har Dick Axelsson och Djurgården avvaktat länge med att skriva kontrakt för att till slut enas om ett upplägg. Men den här gången låter Dick Axelsson mer bestämd vad gäller sin framtid.


LÄS MERDjurgården jobbar för att få hem Olle Alsing: "Skulle vara en bra pjäs"


Det har blivit officiellt att backarna Simon Johansson, Robin Norell och Jesper Pettersson kommer att lämna Djurgården. Det gäller även forwardskvartetten Michael Haga, Ryan Stoa, Tom Wandell och Kalle Östman.


Den vikarierande lagkaptenen och trotjänaren Henrik Eriksson har fått vänta på besked. Och mycket tyder på att han inte blir kvar i Djurgården.


– Jag har pratat med dem och vi kommer att kommunicera senare i veckan vilka vi vet redan nu lämnar oss, och vilka vi ämnar fortsätta ha en dialog med och hur landet ligger. Det kommer att bli en successiv kommunikation framledes.


LÄS MERKLART: Sju spelare lämnar Djurgården


Den amerikanska succéduon Bobby Nardella och Rhett Rakhshani kan bli svår att behålla.


– Det man kan säga är att de har trivts i Stockholm och Djurgården och det är alltid positivt att höra och få till sig. Var de befinner sig i dialogen med oss och var vi befinner oss i dialogen med dem kommer vi att inom relativ snar framtid kommentera.


Under måndagen tänker Djurgården presentera ett nyförvärv.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)