Spaningar från Timrå–Björklöven: "Han trivs mot Timrå"

(19151) Kevin Poulin

Publicerad: 18 april 2021

TIMRÅ. Björklöven hittade ett sätt att vinna, Timrå ett sätt att förlora. Då tog Björklöven hem den första finalen med 6–3.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Läckra individuella insatser
Det står oerhört mycket på spel och det är lätt att det blir mycket spel med marginaler, därför var det uppflytande att se dels Viktor Lodins 1–1-mål, där han står för en fin soloräd och drar bort ett par motståndare, men också Francis Perrons långa, långa, höga, höga passning som frispelade J.T. Brown för 5–2. Två läckra prestationer som lyfte matchen.

Han borde försöka få tag på en trisslott
Det brukar pratas om små marginaler i ishockey och Tyler Vesel hade dem verkligen på sin sida när han gjorde 2–1 till Björklöven. Ett rutinmässigt indump av pucken studsade i kanten på plexiglaset och ställde Jacob Johansson i Timråmålet för att retfullt glida över mållinjen. Han borde försöka få tag på en trisslott efter matchen, det är inte omöjligt att det blir vinst!

Han trivs mot Timrå
Kevin Poulin har blandat och gett den här säsongen, men mot Timrå verkar han att trivas. Tidigare under säsongen har han varit rejält bidragande till tre vinster mot Timrå och ikväll var det han som i allra högsta grad såg till att Björklöven ledde med två mål inför tredje perioden. Poulin hade en sådan där dag där han räddade oavsett om han såg pucken eller inte.

Det märktes att en SHL-plats står på spel
Björklöven fick tillbaka Daniel Rahimi och Teemu Eronen inför matchen efter att ha saknat dem båda i den sjunde semifinalen, två viktiga återkomster för att stabilisera upp defensiven. Nu fick man dessutom en smakstart på finalserien resultatmässigt och har redan knyckt en match på bortaplan, och dessutom gjort 6 mål, mycket mer än så kräver man inte i dessa tider när segrar är allt som räknas.

De hittade ett sätt att förlora
Timrå hittade ett sätt att förlora den här första finalmatchen. Ingen hade kunnat protestera om det varit ledning med 3–4 puckar inför den tredje perioden, men då man fortsätter att bränna chanser på löpande band blir det svårt att vinna i längden. Timrå har en stor fråga att lösa här, hur ska få ut något av spelövertaget? Nu kom två mål i tredje perioden, men det borde varit ytterligare ett par.

Timrå IK–IF Björklöven 3–6 (1–1, 0–2, 2–4)
Mål, TIK: Sebastian Hartmann 2, Viktor Lodin,
Mål, IFB: William Eriksson, Tyler Vesel, Karl Johansson, Francis Perron, JT Brown, Alex Hutchings
Skott: 51–21 (16–4, 15–6, 20–11)