Spaningar från Timrå–Västervik: "Han iscensatte ett rån"

(19031) Daniel Marmenlind

Publicerad: 11 april 2021

TIMRÅ. Västervik tvingade fram en sjätte semifinal genom seger med 3–1 över Timrå.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Otrolig genombrottskraft
Viktor Lodin missade semifinal tre och fyra för Timrå på grund av hjärnskakning, och det blev tydligt att de saknat forwardens fart och genombrottskraft. På egen hand skapade han tre frilägen och ett antal heta lägen till i söndagens match, men skärpan i avsluten saknades.

Lägligt mål
Alfred Barklund har inte gjort sig känd som en skarpskytt, men när han störtade fram och gjorde 2–1 för Västervik i slutet av andra perioden såg det ut som att han inte gjort annat i sin karriär. En backhandlyftning upp i krysset och en rejäl energiboost inför den tredje perioden.

Det är en ologisk sport
Ishockey är sällan logiskt, och så inte denna gång heller. Timrå ledde med 1–0 en bra bit in i andra perioden och hade skapat mer än en handfull kalaslägen för att utöka ledningen, men utdelningen uteblev. Istället var det Västervik som ledde matchen efter 40 minuter då man gjorde mål på de två lägen man skapade i perioden, typ.

Hoppas han får en rejäl middag av sina lagkamrater
Daniel Marmenlind fick pris som ligans bästa målvakt och ikväll visade han vilken klass han håller. Timrå öste på med allt de hade mot mål men förutom Albin Lundins kanon i första perioden stod han pall för allt. Och var han inte själv i vägen så hade han sina stolpar och ribban på sin sida, precis som en bra målvakt ska ha. Marmenlind iscensatte ett riktigt rån och jag hoppas han bjuds på en rejäl middag av sina lagkamrater.

Det blir inte mindre marginaler
Det är små marginaler som avgör i sport. Timrå stormade på för en kvittering, men fick se sig motad av både målvakt, motståndare och målram. Västervik hade i sin tur studsen på sin sida när pucken fastnar på ena linjemannen vilket i sin tur ledde till att man fick ett två mot ett läge för 3–1 i tom bur.

Timrå IK–Västerviks IK 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)
Mål, TIK: Albin Lundin
Mål, VVIK: Jacob Bjerselius, Alfred Barklund, Kellen Jones
Skott: 42–17 (8–5, 21–6, 13–6)

Timrå leder matchserien med 3–2.