Efter formstarke Timråforwardens skada: "Kommer göra en del rockader"


7 april 2021
Ledning 2–0 i matcher efter två hemmamatcher.
Timrå har kopplat ett rejält grepp om semifinalserien mot Västervik.
– Vi har skaffat oss ett bra läge men vi vet att det är mycket jobb kvar att göra, säger Timråtränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Timrå inledde semifinalserien mot Västervik med två hemmamatcher.

Två hemmamatcher som båda slutade med seger.

Utgångsläget kunde med andra ord knappast varit bättre för serievinnarna när matchserien nu vänder ned till Västervik.

– Nu handlar det om att vinna de här fyra, sedan hur det ser ut är lite mindre viktigt även om man vill spela bra hockey. Vi har skaffat oss ett bra läge men vi vet att det är mycket jobb kvar att göra och att Västervik på hemmaplan är en svår uppgift. Vi måste upp i den nivå vi hade i de två första perioderna, då ska vi kunna utmana, säger Fredrik Andersson.

Segern i match två kom först efter förlängning efter att Timrå tappat en 3–1-ledning i en match där de skulle stängt butiken efter två spelade perioder.

Men en tidigt Västerviksreducering i den tredje perioden ledde till att Timrå sjönk djupare och djupare i banan och med två minuter kvar att spela kunde gästerna kvittera.

Knappt tre minuter in i förlängningen kunde Jonathan Dahlén däremot forcera in 4–3 för att skjuta segern till Timrå.

– Det är lätt att tappar lite och går ned sig lite energimässigt när man tappat en 3-1-ledning så nära på slutet, men killarna hanterade det bra och det är skönt att ha med sig, säger Andersson.


I match två fick Timrå mål från både Jens Lööke och Sebastian Hartmann, två av Timrås främsta målgörare under grundserien, men som fram till match två i semifinalen spelat fem matcher vardera utan att göra mål.

Två spelare som dessutom utgör två femtedelar av lagets första powerplayuppställning.

– Jätteviktigt att få igång de här målskyttarna som vi har, så är det. Det stärker delas självförtroende också och förhoppningsvis har de med sig det nu och att det släpper lite. De vill ju producera och vet att de är sådana spelare så jag tror att det kommer bli bättre och bättre från deras sida framöver, säger Timråtränaren.

En som varit formstark är forwarden Viktor Lodin.

Tyvärr för Timrås del kommer de dock få klara sig utan honom efter att han ådragit sig en hjärnskakning i match två.

Det kommer leda till förändringar för Andersson och hans lag, som bara har tolv seniorforwards tillgängliga i Lodins frånvaro.

Men man har också junioren Oliver Johansson, som avslutade grundserien med tre mål på två matcher däribland just i Västervik, att tillgå.

– Vi kommer göra en del rockader, men exakt hur vi ska formera laget vill vi fundera lite på, säger Andersson.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.