Västervikstränaren om målvaktsbytet och moralen: "Göra något väldigt radikalt"


7 april 2021
TIMRÅ. Västervik är i rejäl brygga efter de två första semifinalerna.
Underläge med 0–2 i matcherserien är ett faktum efter förlängningsförlust mot Timrå.
– Självklart ville jag ha 1–1 i matcher men tyvärr så blev det 2–0, men vi är starka hemma och det ska vi visa redan på onsdag, säger tränaren Mattias Karlin till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Västervik sköljde över Timrå i den första perioden i den första semifinalen.

I de två första perioderna i semifinal nummer två var det raka motsatsen.

Hemmalaget Timrå gjorde lite vad de ville ute på isen och åtta minuter in i andra perioden styrde Jens Lööke in 3–1 i numerärt överläge.

Då svarade Västervikstränaren Mattias Karlin med att byta ut målvakten Daniel Marmenlind och kastade in Henrik Lundberg mellan stolparna.

– Vi var tvungen att försöka hitta på något. Ibland gör man sådär, ibland tar man en time out, det finns olika sätt att försöka få igång saker och ting, säger Karlin till HockeyNews.se och fortsätter:

– "Henke" kommer in och gör det fantastiskt bra. Vi byter inte Marmenlind för att det är hans fel utan vi byter helt och hållet för att vi måste göra något väldigt radikalt och så fick det bli i den här gången.

Daniel Marmenlind fick lämna plats för Henrik Lundberg. Foto: Bildbyrån

Under tiden som Lundberg gjorde sig redo samlade Västervik sig och i en snudd på publiktom arena kunde man höra hur det manades på och instruktioner om att spela mer fysiskt och sätta hårdare press.

Något som också gav effekt i slutändan.

Simon Krekula reducerade två och en halv minut in i tredje perioden och med uttagen målvakt kunde Victor Öhman kvittera för att tvinga fram en förlängning.

– Det tycker jag tyder på något, det är inte första gången vi kommer tillbaka utan det är starka papper. Vi har det jättejobbigt men hittar ändå ett sätt att ta oss in i matchen och när vi gör 3-2 så tycker jag att jag ser en jäkla förändring i bägge grupperna. En positiv för oss och negativt för dem, jag tycker att de blir ganska passiva och tveksamma, säger Karlin.

En förlängning som blev knappt tre minuter lång innan Jonathan Dahlén lämnats fri i offensiv zon och kunde trycka in 4–3 till hemmalaget.

– Det var väl Timrås första målchans i sudden som de avgör på. Det är ett felbeslut som gör att det blir ett friläge, konstaterar Västervikstränaren.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–Västervik: "Han kliver fram igen när laget behöver det"

Semifinalserien vänder nu ned till Västervik för två matcher i Plivit arena.

Dit kommer Västervik med vetskapen om att de ligger under med 0–2 i matchserien.

– Självklart ville jag ha 1–1 i matcher men tyvärr så blev det 2–0, men vi är starka hemma och det ska vi visa redan på onsdag. Det är det vi får ta med oss, moralen och att vi hittar ett sätt att ta oss in i en match vi inte är med i. Och det ska grabbarna ha en jäkla eloge för, säger Karlin.

Forwarden Viktor Liljegren utgick tidigt i den andra perioden i match ett och kom inte till spel i match två.

– Det är väl sådär såklart, men vi har inte gett upp hoppet om att han ska spela senare i veckan, säger Karlin.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.