HockeyNews
PLUS

Spaningar från Timrå–Västervik: "Han kliver fram igen när laget behöver det"

(18921) Jonathan Dahlén
Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2021

TIMRÅ. Västervik stod för en stark upphämtning och tvingade fram förlängning – men föll ändå efter Jonathan Dahlén avgjort.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner


Markant skillnad mot första matchen

I den första semifinalen kom Västervik och sköljde över Timrå. Det tillät inte hemmalaget denna måndagskväll. Timrå tog tag i det från start och var klart mer påkopplade än vad man var i den första perioden i lördags. 1–1 i paus var Västervik gladast över.

Lossnar det för kuggarna nu?
Sebastian Hartmann hade spelat fem matcher utan att göra poäng och Jens Lööke har varit öppen med att han är långt ifrån nöjd med sina insatser. Därför var det nog många, inklusive de själva, som drog en hel del på smilbanden när duon gjorde varsitt mål i den andra perioden. Två mycket viktiga spelare för Timrås offensiv.

Var var toppspelarna?
Västervik stod för en slätstruken insats i de två första perioderna och en stor fråga är var lagets toppspelare var. Ryan Gropp tog en fullkomligt onödig utvisning efter avblåsning som osade frustration. Bröderna Jones syntes bara till när man fick spela powerplay och Zach Budish var osynlig. Det håller inte om Västervik tänkt hota Timrå över tid, även om man vände tillbaka till förlängning ikväll.


Oroväckande bilder
Viktor Lodin har varit Timrås kanske hetaste spelare efter nyår och det var därför oroväckande för Timrås del att få se forwarden bryta matchen efter två perioder. Lodin föll vid sargen och träffades av Oscar Drugges knä i huvudet. Lodin blev liggandes på isen ett tag innan han gick raka vägen ut i omklädningsrummet. Timrå har bara 13 forwards och en skada vore mycket olämpligt.

Han klev fram när det behövdes – igen
Jonathan Dahlén är Timrås enskilt viktigaste spelare och han visade varför ikväll. När Timrå tappat 3–1 till 3–3 och tvingats till förlängning var det Dahlén som klev fram och sköt segern till Timrå, på sitt andra heta läge under förlängningen. Han inledde vändningen i fjärde matchen mot AIK som säkrade avancemang till semifinal – och nu klev han fram igen.

Timrå IK–Västerviks IK 4–3 (1–1, 2–0, 0–2, 1–0) efter förlängning
Mål, TIK: Albin Carlson, Sebastian Hartmann, Jens Lööke, Jonathan Dahlén
Mål, VIK: Kellen Jones, Simon Krekula, Victor Öhman
Skott: 41–22 (18–7, 15–3, 6–9, 2–3)

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS