HockeyNews
PLUS

Officiellt: De tar över Brynäs: ”Klart det är kittlande”

(18898) Bildbyrån/Henrik Sjöberg/Montage
Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2021

FacebookXWhatsApp

Peter Andersson och Viktor Stråhle har fått sparken.
Nu står det klart vilka två som tar över ansvaret i Brynäs. 
– Vi kände att det behövdes en förändring och att vi behöver agera för att få in ny energi och en ny röst i gruppen, säger ordföranden Jürgen Lorenz i ett pressmeddelande på klubbens hemsida. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Tidigare under söndagen meddelade Brynäs att Peter Andersson och Viktor Stråhle får sparken. Nu står det klart vem som tar över huvudansvaret i Brynäs under kvalet. 


Det blir den tidigare Brynäs-och Djurgårdsbacken Josef Boumedienne som kommer att agera huvudtränare. 43-åringen kommer närmast från en roll som chefsscout för Columbus Blue Jackets i NHL. 


Vid sin sida får han den tidigare DIF-forwarden Nils Ekman. 45-åringen kommer närmast från en roll roll som expertkommentator på SVT, men har tidigare även varit verksam som sportchef för Djurgårdens damlag. 


– Vi i styrelsen har tagit det här beslutet tillsammans med Micke. Vi kände att det behövdes en förändring och att vi behöver agera för att få in ny energi och en ny röst i gruppen. Vi har en stor tilltro till förmågan i spelartruppen och tror att vi kommer klara av det här bara vi kan få dem att spela till sin fulla potential, säger Jürgen Lorenz, styrelseordförande i ett pressmeddelande på 

Brynäs hemsida. 


LÄS MER: Sparkades – men ingen har ringt till Stråhle: "Fick bekräftat på mail 06.56"


Boumedienne, som aldrig tidigare varit tränare på seniornivå ser fram emot utmaningen.

 

– Klart det är kittlande att komma in i en sån här situation och det medföljer en viss nervositet så klart. Men jag tror att både Nils och jag har nytta av att vi varit i likande situationer som spelare. Vi ska komma in med ny energi och ändå försöka få grabbarna att slappna av inför den uppgift vi står inför, för som spelare är det tufft mentalt att kliva in i ett kval, säger Boumedienne och fortsätter:


— Vi ser vilket bra spelarmaterial vi har att tillgå och vi ser verkligen fram emot att komma igång och börja jobba med grabbarna. På pappret har vi ett väldigt bra lag och nu gäller det att få spelarna att nå upp till sin nivå.


På frågan om att duon inte har några tränarmeriter sedan tidigare svarar klubbdirektören Michael Campese så här:


— Nej, det stämmer, men både Josef och Nils har en enorm erfarenhet och kunskap om hockey. När det handlar om att få en effekt på kort tid handlar det mer om komma in med ny energi, samla gruppen och att få spelarna att tro på sig själva och kunna prestera på den nivå som vi vet att spelarna har i sig. Josef och Nils har båda spelat på den absolut toppnivån och har hockeymässigt gått igenom tuffa perioder själva så vi ser till många andra styrkor än deras tränarmeriter.


Kvalet mot HV71 drar igång på tisdag och spelas i bäst av sju matcher. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)