HockeyNews
PLUS

Dahlén vill utöka SHL: "Ta upp lagen med bra arenor och verksamheter"

(18883) Jonathan Dahlén
Henrik Sjöberg, HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2021

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Brynäs eller HV71 kommer att spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Samtidigt är Timrå stora favoriter i Hockeyallsvenskans slutspel – men Jonathan Dahlén lider med storklubbarna och vill se en utökning av SHL.

– Det gör ont i hockeyhjärtat. Många klassiska lag i Hockeyallsvenskan hör hemma i SHL, säger Dahlén till HockeyNews.se.


Timrå vann grundserien storstilat med 22 poängs marginal och det krävdes fyra matcher för att besegra AIK i första rundan av Hockeyallsvenskans slutspel.

När HockeyNews.se träffar Jonathan Dahlén inför kvällens första semifinal mot Västervik så erkänner 23-åringen att det var nervöst när slutspelet drog igång.

– Det var ganska anspänt om jag ska vara ärlig. Man ville inte vara det laget som vann serien med 22 poäng och rykte i kvarten så det var ganska svårt faktiskt. Nu ser vi bara ljusglimtar och det ska bli fantastiska kul att spela men det var tufft och all cred till AIK, säger Dahlén.

Tog upp Timrå i SHL 2018. Foto: Bildbyrån

Dahlén bestämde sig för att stanna kvar i Timrå och gör ett försök att nå SHL och i grundserien har han levererat 71 poäng på 45 matcher som klubbens lagkapten och hela ligans största profil.

Om det kan bli en fortsättning i Timrå kommer att avgöras under slutspelet.

– Anledningen till att man var kvar är att vi skulle göra en satsning på att gå upp, annars hade jag inte varit kvar i år. Det var en resa jag gärna ville vara med på och går vi upp är Timrå ett bra alternativ, men lyckas vi inte så är det inte det, säger han.

Hur ser du på den andra semifinalen mellan BIK Karlskoga och Björklöven?

– Ja, dom slår väl sönder varandra. Haha. Det kommer bli hett och det är två ganska grisiga lag som möts och inte tycker om varandra. Det blir extremt roliga matcher att titta på och förhoppningsvis går det till sju matcher och blir lite slagsmål och avstängningar. Det blir bra för oss om vi vinner mot Västervik.

Dahlén stod för 71 poäng i grundserien. Foto: Bildbyrån

Samtidigt som Timrå är storfavoriter i jakten på SHL-platsen så kommer HV71 och Brynäs mötas i den ångestfyllda kvalserien – ett av storlagen kommer att degraderas och Jonathan Dahlén lider med klubbarna.

– HV sparkade ju farsan så att…haha, nej men det är tråkigt med två så klassiska lag som hör hemma i SHL. Det blir spännande matcher att titta på men samtidigt gör det ont i hockeyhjärtat och borde göra det för hela hockeysverige oavsett vad man har för agg mot lagen. Ett av dem kommer att spela i Hockeyallsvenskan och så ska det tyvärr inte vara. Det är tragiskt att det har blivit så, säger Dahlén.

LÄS MER: Västervik vill skrälla mot Timrå: "Vi ska ha respekt – på rätt sätt"

23-åringen vill dessutom se en utökning av ligan i framtiden med olika divisioner och derbygrupper.

– Det är en spännande fråga och min åsikt är att det är för många lag i Hockeyallsvenskan som hör hemma i SHL. Även om vi går upp nu så kommer Brynäs eller HV71 att åka ur och du har Modo, Södertälje, Björklöven, AIK och Mora. Många klassiska lag. Jag tycker att man på något sätt kan utöka och ta upp lagen med bra arenor och bra verksamheter. Det blir spännande för hockeypubliken med olika divisioner och heta derbyn hela tiden. En form av mini-NHL i Sverige hade varit häftigt och skapat stort intresse. Det gör ont att det är så pass lite publik i dom klassiska lagen i Hockeyallsvenskan som hör hemma i SHL.

Se hela intervju med Jonathan Dahlén i spelaren.

•••

Var med och bidra till HockeyNews.se för mer nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)