Oskarshamn jagar poängsprutan: ”Ingen kommentar”


1 april 2021

Den kanadensiske poängsprutan Cameron Brace är på ingång i SHL, vilket Expressen var först med att berätta om tidigare under torsdagen.
Nu kan HockeyNews.se avslöja att Oskarshamn är en av klubbarna som jagar honom. 

– Jag har ingen kommentar till det just nu, utan fokuserar bara på nuet, säger Thomas Fröberg. 


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk hockey 


Den 27-årige kanadensiske forwarden Cameron Brace har stått för 110 poäng på 78 matcher i den danska ligan de två senaste säsongerna. Tidigare under torsdagen kom Expressen med uppgifter om att han är på gång till SHL. 


Nu kan HockeyNews.se berätta att Oskarshamn är en av klubbarna som anmält sitt intresse för forwarden inför nästa säsong. Där ska även finnas flera lag, både i HockeyAllsvenskan och SHL med i kampen om hans signatur. 


– Jag har ingen kommentar till det just nu, utan fokuserar bara på nuet. Men det är klart att jag vet att han finns på marknaden, säger IKO:s general manager Thomas Fröberg. 


När vi når hans agent Morten Green vill han varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att Oskarshamn visat intresse, men han bekräftar att intresse är stort. 


– Jag har egentligen inga kommentarer kring ”Cam” just nu. Han har haft två otroligt fina säsonger i Danmark och det har skapat intresse i Sverige och andra länder i Europa, säger han och fortsätter:


– Jag kan bekräfta att det finns dialog med lag i SHL kring ”Cam”, det kan jag. Det är inte bara ett utan flera lag, säger han. 


Cameron Brace beskrivs som en ”late bloomer”, som är skicklig i det offensiva spelet. Den här säsongen har kanadensaren stått för 55 poäng (19+36) på 32 matcher för Herning. 


Brace anslöt till Europa och Danmark inför säsongen 2019/2020 efter att ha tillbringat flera år i de kanadensiska universitetsligorna. 


Vi har sedan tidigare fått se flera spelare gå vägen via universitetsligorna till spel i Europa, där Derek Ryan, som vann poängligan för Örebro redan under sin första säsong i klubben är ett exempel. Amerikanaren spelar numera i NHL för Calgary Flames. 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons